Teknoloji

Eyefi’nin yeni bulut servisi çekilen her fotoğrafı internete yüklüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Son zamanlarda tanıtılan dijital fotoğraf makinelerine baktığımızda, bunların çoğunun Wi-Fi ve NFC özelliği sayesinde çekilen fotoğrafları akıllı telefonlara aktarabildiğini görüyoruz. Ancak her bir fotoğrafı bir süre sonra akıllı telefondan başka bir ortama aktarıp daha uzun süre boyunca saklamak ihtiyacı olabilir. Eyefi bu ihtiyacı görmüş olmalı ki, Eyefi Cloud olarak adlandırdığı yeni bir servisini tanıttı.

eyefi-mobi-kart-170414

Eğer şirketin Wi-Fi destekli Mobi kartlarından herhangi bir tanesini yeni Android veya iOS uygulamalarıyla birlikte kullanırsanız, dijital fotoğraf makinenizle çektiğiniz her fotoğraf hem mobil cihaza hem de bulut sunucusuna gönderiliyor. Çekimleri yönetmek için sadece bir internet tarayıcısı yeterli oluyor.

Eyefi Cloud hizmeti yıllık 49 dolarlık ücretle sunuluyor, bu fiyatın karşılığında sınırsız yükleme imkanı tanınıyor. Bu açıdan Eyefi’nin servisinin Dropbox ve Google+’ın sunduğu hizmetlere göre çok daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki, bu durum çok fazla fotoğraf çekmeniz hâlinde geçerli.

Bu arada yıllık 49 doları verme konusunda çekinceleri olanlar için mobil uygulamayı yükleyip üye olanlara üç aylık ücretsiz hizmet sunuluyor. Eyefi kartlarının Türkiye’de resmi satışı olmasa da, çeşitli web siteleri bu kartları paralel ithalat yoluyla sunuyor. Yurt dışından da sipariş vermeniz mümkün.

İlgili >> Eyefi

İLGİLİ HABERLER