Manşetler

EyeEm: Fotoğraflarınızı yarıştırmaya hazır mısınız?

eyeem-001

Instagram’ın kazandığı büyük popülarite ve getirdiği büyük ticari kazanç, dijital fotoğrafçılığı temel alan mobil uygulamaların ve sosyal ağların sayısını ciddi ölçüde artırdı. Bu uygulamalardan hiçbiri, en azından şu ana kadar, Instagram’ın şöhretini yakalayamasa da, arayış döneminde ortaya nitelik, konsept ve özellik bakımından ilginç uygulamaların çıktığını kabul etmek gerekiyor. Bu ilginç uygulamalardan biri olan EyeEm, fotoğrafçılığa profesyonel anlamda ilgi duyanları da etkileyebilecek yapısıyla dikkat çekiyor.

eyeem-002

EyeEm bir fotoğraf düzenleme uygulaması olsa da, özünde bir sosyal ağ kimliği taşıyor. Dolayısıyla bir kullanıcı hesabı oluşturmadan EyeEm’e giriş yapılamıyor. Dileyenler ayrı bir EyeEm hesabı oluşturmak yerine Facebook giriş bilgileriyle de EyeEm’in kapılarını kısa yoldan açabiliyor. Uygulamaya giriş işlemlerinin tamamlanmasının ardından EyeEm kullanıcılardan en az üç albüm seçmelerini istiyor. Kişiler & Portreler, Evcil Hayvanlar, Moda & Güzellik, Yiyecekler, Kara, Su & Gökyüzü gibi başlıklar taşıyan albümler arasında yapılan seçimler doğrultusunda EyeEm, yeni kullanıcısına bir portföy oluşturuyor ve ana ekranda seçimlere uygun fotoğraflara yer veriyor. Konum erişim izninin verilmesi ise kullanıcıların yakınlarında çekilen fotoğrafları görmesini ve yeni mekanlar keşfetmesini mümkün kılıyor.

eyeem-003

Uygulama içinde dolaşım ekranın alt kısmında yer alan ve üstünde beş ikon barındıran kontrol çubuğu sayesinde gerçekleştiriliyor. Keşfet sekmeside favori albümler ve coğrafi konum doğrultusunda seçilen fotoğraflar gösteriliyor. Arkadaşlar sekmesindeyse kullanıcılar takip ettikleri kişiler tarafından paylaşılan fotoğrafları görebiliyor. Facebook ve Twitter entegrasyonu sayesinde EyeEm kullanıcılarının takip listelerini zahmete girmeden aşina oldukları isimlerle doldurabileceklerini de ayrıca belirtmekte fayda var.

eyeem-004

Araç çubuğunun tam ortasında bulunan fotoğraf makinesi ikonuysa, tahmin edilebileceği gibi, kamerayı aktif hâle getiriyor. Kullanıcılar güncel olarak çektikleri fotoğrafları EyeEm üzerinden düzenleyerek hem EyeEm’de hem de Facebook ve Twitter gibi mecralarda paylaşabiliyor. Fotoğraf düzenleme konusunda EyeEm’in Instagram’a kıyasla daha sanatsal bir yapıda olduğunu ve kullanılan filtrelerin göze çok daha hoş geldiğini itiraf etmek gerekiyor. Filtrelerin belli kategoriler altında gruplanması da seçim sürecini biraz daha kolaylaştırıyor.

eyeem-005

EyeEm’in en dikkat çekici yönünü ise Görevler özelliği oluşturuyor. Kullanıcılar bu sekme altında EyeEm’de yer alan çeşitli gruplar tarafıdan düzenlenen tematik fotoğraf yarışmalarına katılabiliyor. Yarışmaların detaylarına da bu ekran üzerinden erişilebiliyor. EyeEm’de yarışma düzenleyenler arasında Getty Images gibi fotoğrafçılıkta dünya markası haline gelmiş basın kuruluşlarının da bulunması, EyeEm ekibinin bu özellik için ne kadar titizlendiğini gösteriyor.

eyeem-006

Akıllı telefonuyla fotoğraf çekmeyi seven ve bu fotoğrafları daha farklı soluk taşıyan mecralarda paylaşmak isteyenler için EyeEm en uygun seçeneklerden biri konumunda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER