Teknoloji

Eye iPhone kılıfı ile iOS ve Android deneyimi birleşiyor

eye-iphone-kilifi-140317-3iPhone ve Android kullanıcıları arasındaki rekabet genellikle heyecanlı oluyor, bazen abartılıyor da, ancak şans verildiği zaman bazıları her ikisinden de yararlanmayı tercih edebiliyor. Tabii ki, bunun için ikinci bir telefon daha taşımak gerekiyor. Android ve iOS’i aynı telefonda çalıştırmak imkansız olsa da, bazıları bunun yolunu bulmuş gibi görünüyor. Eye iPhone kılıfı bunun açık bir göstergesi gibi görünüyor. Bu kılıfın temel amacı, iPhone deneyimini arkasına bir Android telefonu yerleştirerek tamamlamak. Kelimenin tam anlamıyla da bunu yapıyor.

Android ve iOS’i bir arada çalıştıran kılıf fikri yeni değil. Daha önce benzer girişimler görmüştük. Örneğin bir tanesinde içinde Raspberry Pi taşıyan bir kılıf görmüştük. Diğeriyse biraz daha profesyonel, piyasada satılmaya daha uygun bir ürün görünümündeydi. Her iki üründe de yöntem aynıydı, Android’e iPhone’un ekranı üstünden erişilebiliyordu; iPhone uzak masaüstü bağlantısı benzeri bir işlevi mümkün kılıyordu.

Halbuki Eye’da durum biraz daha farklı. iOS ve Android fonksiyonları birbirinden bağımsız şekilde işliyor ve birbirinden bağımsız ekranları bulunuyor. Eye kılıfın arka yüzünde minimum düzeyde teknik özelliklere sahip bir Android telefonu bulunuyor. Öndeyse normal şekilde bir iPhone yer alıyor. Bir yüzünü iPhone gibi kullanırken, diğer yüzü çevirdiğinizde bir Android telefon elde ediyorsunuz.

Eye iPhone kılıfının özelliklerine yakından bakacak olursak; Android ekranının altında yer alan Qi etiketi sayesinde iPhone kablosuz olarak şarj edilebiliyor. NFC bağlantısına sahip olan kılıfın 256 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası da mevcut. Kılıfta bulunan çift SIM kart yuvası sayesinde iPhone’un SIM kart yuvasından bağımsız şekilde, toplamda üç farklı mobil hattı kullanmak mümkün oluyor. 5 inç  AMOLED ekran, sürekli açık ekran özelliği, 2800 mAh kapasiteli ek pil ve 3.5mm kulaklık jakı da diğer özellikler arasında yer alıyor.

Her ne kadar iki platform bağımsız şekilde işlese de, zaman zaman bu ikisinin etkileşim kurduğunu görüyoruz. Örneğin iPhone tarafında fotoğraflar microSD karta kaydedildiği takdirde Android tarafından da erişilebiliyor. Android tarafı da iPhone’un ana kamerasını kullanabiliyor. Teoride Android ekranı iPhone ekranını yansıtarak kamera görüntüsünü gösterebiliyor. Pratikte ise bu durum daha yüksek seviyede bir kamerayla selfie fotoğraf çekmeye benziyor.

Eye şu anda Kickstarter altında bağış kampanyasıyla alıcı bekliyor ve hayata geçmeyi hedefliyor. 95 bin dolarlık hedefe sahip olan kampanya daha şimdiden 123 bin dolar seviyesinde bağış topladı ve hedefini aştı. Kampanyanın bitmesine ise daha 32 gün bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER