Teknoloji

Eye-Fi eski Wi-Fi SD kartları için destek vermeyi bırakıyor

eye-fi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

eye-fiEye-Fi hafta içinde eski Wi-Fi bağlantılı SD kartları için sunduğu servisleri sonlandıracağını açıkladı. X1 ve X2 SD kartlar, Wi-Fi bağlantı desteğinden yoksun olan eski dijital fotoğraf makinelerine bu işlevi kazandırıyordu. Mobil veya masaüstü uygulamalar yardımıyla görüntü transferini kablosuz bağlantı üzerinden gerçekleştirmeyi sağlıyordu.

Eye-Fi 2012 yılından itibaren X2 kartlarını emekliye ayırmaya başladığını ve Mart 2015 itibarıyla bunları yetkilendirilmiş satış kanallarında satmayı bıraktığını söylüyor. Şirket şu anda Nisan 2014’te ilk kez satışa sunduğu Mobi serisi SD kartları satıyor ve destekliyor.

Eye-Fi eylül ayından itibaren sözü edilen SD kartları için servisleri kapatıyor. Bundan sonra neler olacağıyla ilgili olarak hazırlanan sık sorulan sorular sayfasında konuyla ilgili bazı bilgiler veriliyor. Çoğu servisin çalışması sonlandırılacak ve hiçbir işlevin çalışmaya devam etmesinin garantisi de verilmiyor. Ayrıca şirket eski kartlarla çalışan uygulamaları da güncellemeyeceğini, gelecekte çıkacak platform işletim sistemi güncellemelerinin bunları tamamen işlevsiz hâle getirebileceğini de söylüyor.

Eye-Fi, eski kart sahibi müşterilerini mağdur bırakmamak adına, 15 Eylül tarihine kadar Mobi Pro kartları için yüzde 20’lik indirim sunuyor. Şirket daha eski ürünler tarafından kullanılan ve 2007 yılında geliştirilmiş olan teknolojilerin günümüzün kablosuz bağlantı teknolojileri kadar güvenli olmadığını da belirtiyor.

Eye-Fi ilk kez çıktığı zamanlarda fotoğraf makineleriyle çekilen fotoğrafların yedeklenmesi ve paylaşılması için kolay bir çözüm sunmasıyla dikkat çekmişti. Ancak geldiğimiz noktada birçok kameranın dahili Wi-Fi bağlantı özelliği bulunuyor. Bu da Eye-Fi’nin ürünlerinin çekiciliğini eskisine göre düşürüyor. Üstelik şimdilerde USB ve Lightning kart okuyucuları da fazlasıyla mevcut. Bunlar sayesinde de kameradaki görüntüleri tablet veya akıllı telefona kolay şekilde transfer etmek mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER