Teknoloji

Eye-Fi SDA’nın açıkladığı Wireless SD kart standardından rahatsız

SD Ticari Birliği (SDA), SD kartlara kablosuz yerel ağlara bağlanabilme yetenği kazandıracak Wireless LAN SD standardını geçtiğimiz günlerde düzenlenen CES 2012’de duyurmuştu. SDA’nın bu açıklaması şimdiye kadar SD kartlara WiFi teknolojisini entegre eden ve bu şekilde farklılık yaratan Eye-Fi’nin hoşuna gitmemiş gibi görünüyor.

Eye-Fi CEO’su Yuval Koren, şirketinin blogunda da yayınlanan açıklamada SDA’nın yayınladığı standardın bir hayli değerli olan Eye-Fi teknolojisini ciddi bir şekilde ihlâl ettiğini dile getirdi. SDA’nın standardının temelinde Eye-Fi’nin patentli bir teknolojisinin bulunduğunu, taslak hâlindeki bu standarda göre ürün geliştiren herhangi birinin patentlerini iddia etmiş olacağını da sözlerine ekledi.

Yuval Koren şirketinin kullanıcılara fotorğaf ve videolarını fotoğraf makinelerinden veya mobil cihazlardan kablosuz olarak aktarmalarını sağlayan eşsiz teknolojiyi yaratmak için onlarca milyon dolar ve birkaç yıl harcadığının altını çizdi, SDA protokolünü başarısızlığa uğramış bir yanlış betimleme olarak nitelendirdi. CEO, SD Ticari Birliğine ya eline cebine atıp Eye-Fi teknolojisini lisanslaması ya da standardı çöpe atıp hep beraber yeni bir tanesinin yazılması tavsiyesinde bulundu.

İlgili – Eye-Fi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER