Manşetler

Exynos 4210 ve Exynos 4412 işlemcili Samsung Android telefonu tehlike altında

Samsung Galaxy S III ve Galaxy Note II gibi gözde Samsung cihazlarından birine sahip olanların dikkat etmesi gereken bir haber: XDA-Developers forumunun “alephazin” rumuzlu üyesi Samsung’un Exynos 4210 veya 4412 işlemcili cihazlarının herhangi bir Android uygulamasıyla kontrol edilmeye açık olduğunu iddia ediyor. Buna yol açan açığı çok ciddi olarak nitelendiren kullanıcı bunun telefona zarar vermeyi amaçlayan uygulamalar tarafından kullanılabileceğini kaydetti. Yani, bu açık telefonun bütün verilerinin silinmesine veya bozulmasına neden olabilir.

samsung-galaxy-note-ii-on-inceleme-20

“Chainfire” rumuzlu bir başka XDA-Developer üyesi de bu açığı kullanan tek tıklamalık bir “root” yöntemi geliştirdiğini iddia etti. Samsung’a konuyla ilgili olarak bilgi verilmiş ve Güney Koreli şirketin kısa bir süre içinde bu açığı kapatacak yamayı kapatması bekleniyor.  Bu cihazlar söz konusu açığın tehdidi altında bulunuyor: Samsung Galaxy S II (GT-I9100), Samsung Galaxy S III (GT-I9300), Samsung Galaxy S III LTE (GT-I9305), Samsung GALAXY Note (GT-N7000), Samsung GALAXY Note II (GT-N7100), Samsung GALAXY Note II Verizon versiyonu (SCH-I605), Samsung GALAXY Note 10.1 (GT-N8000), Samsung Galaxy Note 10.1 (GT-N8010).

Bu arada Supercurio rumuzlu bir kullanıcı soruna yönelik olarak geliştirdiği çözümü yayınladı. Hızlı çözüm isteyen ve Samsung’u beklemekte sabırsız davranan, ayrıca ne yaptığını bilen kullanıcılar bu bağlantıyı takip ederek söz konusu çözüme ulaşabilir.

İlgili >> XDA-Developers, TheNextWeb

İLGİLİ HABERLER