Teknoloji

Evotronics uygun fiyatlı Android tablet ailesine Evotab X8-HD’yi ekledi

Geçtiğimiz sonbaharda incelediğimiz Evotab X7-HD işini görecek bir tablet satın almak isteyen, ancak bunun için cebinden fazla para çıkarmayı arzulamayan kullanıcılar için 300 TL’nin hemen altındaki fiyatıyla uygun bir seçimdi. Elindeki X7-HD stoklarını kısa sürede bitiren Evotronics yine iddialı bir modelle karşımıza çıkıyor, bu sefer ekran boyutu biraz daha büyüyor.

Evotab X7-HD’nin takipçisi olarak nitelendirebileceğimiz X8-HD modeli adından da anlaşılacağı üzere 8 inç’lik, 1024 x 768 ekranla geliyor. Bu, X8-HD’nin Apple’ın küçük ekranlı tableti iPad mini ile hemen hemen aynı piksel yoğunluğunu sunduğu anlamına geliyor. 1.6 GHz’lik çift Cortex A9 çekirdekli işlemci, dört çekirdekli Mali grafik birimi, 1 GB DDR RAM, 8 GB dahili bellek gibi başlıca dahili teknik özellikleri barındıran bu tablette HDMI çıkışı da bulunuyor. Böylelikle tabletin ekran görüntüsünü bir monitöre veya HDTV’ye aktarmak mümkün oluyor. Tabletin Android 4.1 Jelly Bean ile çalışması da birçok kişinin hoşuna gidecektir.

Evotab X7-HD’de arka kamera yer almıyordu. X8-HD’nin arkasındaysa 2 megapiksel CMOS sensörlü bir kamera yer alıyor. Her ne kadar mükemmel fotoğraflar çekecek gibi görünmese de, bu kameranın gerekli durumlarda iş göreceğini söyleyebiliriz. Önde de 0.3 megapiksel çözünürlüklü kamera yer almayı sürdürüyor. Bu kamera da özellikle görüntülü görüşme uygulamalarında yararlı olacaktır.

Evotronics, Evotab X8-HD ile ekran boyutunu önemli oranda büyütmüş, ancak bunu fiyata fazla yansıtmamış. Evotab X8-HD için yaklaşık 315 TL’lik bir fiyat belirlenmiş. Üstelik bu fiyatın içine orijinal deri kılıf da dahil. Evotab X7-HD ile birlikte yakalanan yüksek fiyat-performans oranına X8-HD ile ulaşılacak gibi görünüyor, en azından kağıt üzerindeki tablo bu şekilde. Tabletle ilgili detayları aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.

İlgili >> Evotronics, ereyon

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER