Teknoloji

Chrome için Evernote Web Clipper’a yeni araçlar ve Skitch eklentileri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Evernote, Google’ın Chrome tarayıcısı için çıkardığı Evernote Web Clipper aracını güncellemeye devam ediyor. Gelen son güncelleme özellikle üst seviye kullanıcıları bir hayli memnun edecek yenilikler içeriyor.

evernote-web-clipper-130913

Web Clipper yeni bir görünüm de kazandı; Chrome penceresinin sağ kenarında boydan boya beliren bir pencere içinde çeşitli araçlar bulunuyor. Görünüşün yanı sıra web içeriğini yakalamak için sunulan iki yeni seçenek dikkat çekiyor. Bunlardan ilki olan Yer İmi görüntülediğiniz sayfayı ve adresini içeren yeni bir not oluşturmaya izin veriyor. Basitleştirilmiş de sayfada ana içerik dışında kalan diğer öğeleri ayıklıyor ve içeriği basitleştirilmiş bir not hâlinde kaydetmenizi sağlıyor.

Öte yandan Evernote Skitch’in bazı çizim özelliklerini de web kırpıcısına eklemeyi ihmale etmemiş. Görüntülediğiniz herhangi bir sayfanın üstüne şekiller, oklar veya yazı ekleyebilir, bu şekilde sayfa üstündeki bir nesneyi çok daha rahat şekilde gösterebilirsiniz. Ayrıca bundan böyle kırptığınız herhangi bir içeriği Facebook, Twitter, LinkedIn veya e-posta iletisi olarak başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

Evernote Web Clipper ile ilgili notları aşağıdaki birinci bağlantıda bulabilir, ikinci bağlantıyı takip ederek de bu aracı Chrome internet tarayıcısına kurabilirsiniz.

İlgili >> Evernote Blog, Chrome Web Mağazası

İLGİLİ HABERLER