Teknoloji

Evernote ve LinkedIn kartvizitleri daha kullanışlı yapmak için işbirliğine gitti

Modern dünyada kartvizitlerin eskisi kadar kullanışlı olmadığını düşünen Evernote, yeni tarama özelliğiyle onları daha akıllı hâle getirmek ve organizasyonlarını kolaylaştırmak için önemli bir adım attı. Özellikle kurumsal hayatta halen sıklıkla başvurulan kartvizitlerin organizasyonu konusunda yaşanan sıkıntıları aşmak için LinkedIn de Evernote’a yardımcı oluyor.

evernote-kartvizit-tarama-080514

Evernote tarafından resmi blogu aracılığıyla yapılan açıklamada, Evernote’un bir kartvizit tarama uygulaması özelliğini de kazandığı ve LinkedIn ile kurulan entegrasyon sayesinde Evernote’ta kartvizitlerin kaydedilmesi, gösterilmesi ve hatırlanması konusunda önemli bir iyileşme kaydedileceği belirtildi. LinkedIn’in 300 milyondan fazla profesyoneli barındıran ağından faydalanacak olan Evernote, taranan her kartvizitin yanında içerik bakımından zengin notlar oluşturabilecek.

Evernote’un yeni özelliğinde kartviziti bir yüzeye yerleştiren kullanıcıların iPhone veya iPad için Evernote uygulamasında kartvizit modunu başlatmaları gerekiyor. Kamera kartvizite doğru tutulduktan sonra kartviziti algılayan uygulama otomatik olarak fotoğrafı çekiyor. Ardından Evernote kartı dijitale çeviriyor ve LinkedIn’e bağlanarak arama yapmayı mümkün kılıyor.

İlk etapta iPhone ve iPad uygulamalarında bulunan bu özellikten sadece Premium hesabı bulunan kullanıcılar faydalanabilecek. Yakın zamanda Evernote Android uygulamasına da taşınacak olan kartvizit okuma modunun yansımalarının masaüstü uygulamalarda da görülmesi bekleniyor.

İlgili >> Evernote

İLGİLİ HABERLER