Teknoloji

Evernote ücretli paketlerinin fiyatını artırıyor

evernote premium

evernote ucretli paketEvernote ücretli paketlerindeki fiyat artışını ve ücretsiz servisindeki yeni kısıtlamaları bir blog yazısı aracılığıyla duyurdu. Şirket planlarının isimlerinde değişikliğe gitmese de, yeni fiyatları ve kısıtlamaları zaman kaybetmeden uygulamaya başladı.

“Basic” olarak adlandırılan plandaki değişiklik çok sayıda kullanıcıyı etkileyecek gibi gözüküyor. Evernote Basic ücretsiz yapısını koruyacak. Ancak servise maksimum iki cihaz üzerinden erişilebilecek. Daha öncesinde Basic kullanıcıları için cihaz sayısı konusunda herhangi bir kısıtlama uygulanmıyordu. Basic planı tercih eden kullanıcıların aylık yükleme limitleri de 60 MB olarak belirlendi.

Plus ve Premium paketleri ise sınırsız cihaz eş zamanlaması, mobil cihazlarda çevrim içi notlar, 1 GB (Plus) veya 10 GB (Premium) yükleme alanları sunuyor. Premium paketle kartvizitler de organize edilebiliyor. Plus paketinin aylık fiyatı 2.99 dolardan 3.99 dolara yükselirken, yıllık abonelik bedeli 34.99 dolar olarak belirlendi. Premium pakette ise aylık abonelik bedeli 5.99 dolardan 7.99 dolara çıktı. Yıllık abone olmak isteyenlerin ise 69.99 dolar ödemesi gerekiyor.

Evernote ücretli paketlerindeki fiyat artışının sebebini açıkladı

Evernote ücretli paketlerindeki fiyat artışının bariz bir enerji, zaman ve para yatırımını yansıttığını belirtti. Şirket, sürdürülebilirlik adına reklam göstermek veya kullanıcı verisi satmak gibi bir planın bulunmadığının da altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER