Teknoloji

Evernote ve Moleskine işbirliğiyle akıllı defterler geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Evernote, dün gerçekleştirilen Trunk konferansında Evernote Business servisini duyurmakla kalmadı, popüler not defteri üreticisi Moleskine ile analog ortamda gerçekleştirdiği işbirliğinin tanıtımını da gerçekleştirdi. Her iki şirket 24.95 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan Evernote Smart Notebook adlı özel bir defter tasarladı.

Evernote kullanıcıları için eşsiz bir işleve sahip olan Smart Notebook kareli ve çizgili olmak üzere iki farklı tipte üretiliyor. Hem kareler hem de çizgiler noktalar yardımıyla oluşturulmuş, bu sayede tüm sayfalar Evernote’un yeni özellikleriyle uyumlu şekilde çalışıyor. Defterdeki herhangi bir sayfanın fotoğrafını Evernote uygulaması aracılığıyla çekip daha sonra bu sayfa üzerindeki tüm içeriği Evernote üzerinden erişilebilir ve aranabilir kılmak mümkün. Kare ve çizgileri oluşturan noktalar sayesinde Evernote’un el yazısı tanıma desteği daha düzgün çalışıyor. Bu da defter üzerinde aldığınız notların veya yaptığınız karalamaların dijital ortama daha doğru şekilde geçirilmesini sağlıyor.

Evernote’un iOS uygulaması da dün gelen yeni bir güncellemeyle birlikte Sayfa Kamerası özelliğini kazandı ve defterle düzgün şekilde anlaşabilecek hâle geldi. iOS dışında henüz diğer platformlar bu yeniliği kazanmamış gibi görünse de, onlara da gelmesi çok fazla zaman almayacaktır.Öte yandan Smart Notebook özel yapıştırmalarla birlikte geliyor, kullanıcılar bunları belirli bir etiketi veya defteri tanımlayabiliyor. Bu sayede kullanıcı herhangi bir sayfanın fotoğrafını çektiğinde uygulama bunu düzgün bir şekilde sıralayabiliyor.

Evernote Smart Notebook’un iki farklı boyda versiyonu bulunacak. Küçük olan defterin fiyatı yukarıda belirttiğimiz gibi 24.95 dolar. Büyük olanın fiyatı ise 29.95 dolar olarak belirlendi. Her ikisi için de şu anda yurt dışında ön sipariş süreci açılmış durumda, ancak dağıtımlarına 1 Ekim tarihinden itibaren başlanacak.

İlgili >> Evernote Blog, Evernote Moleskine

İLGİLİ HABERLER