Teknoloji

Evernote Mac kullanıcılarının eklerini silen açığı kapattı

evernote premium
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

evernote macEvernote Mac uygulamasını kullananların uygulama için yayınlanan son güncellemeyi fazla zaman kaybetmeden yüklemesinde fayda var. Not alma ve paylaşım servisi, macOS kullanıcılarını etkileyen ve notlardaki resim ya da diğer eklerin silinmesine yol açan açığı kapattığını duyurdu. Söz konusu açık, aynı anda çok sayıda nota göz gezdirilmeye çalışıldığında ortaya çıkabiliyor. Yazılarda herhangi bir problem yaşanmıyor ancak notlar için hayati öneme sahip resim ve diğer ekler bu açık sonucunda ortadan kaybolabiliyor.

Evernote Mac kullanıcılarına 1 yıl ücretsiz Premium erişimi sunuyor

Evernote’tan yapılan açıklamada, silinen kullanıcı verilerinin belli bir kısmının kurtarılabildiği belirtildi. Şirket, verilerine tekrar ulaşamayan kullanıcılarına ise özür mahiyetinde bir yıllık ücretsiz Premium erişim imkanı sağlıyor.

Kullanıcı verilerinin büyük kısmı kurtarılsa da, Evernote’un kendisini yeniden tanımlama konusunda sıkıntılar yaşadığı bir dönemde böyle bir olayın gerçekleşmesinin şirket adına can sıkıcı olduğu söylenebilir. Evernote ile belgeleri kaybolan kullanıcıları arasındaki ilişkinin tamiri ise biraz zaman alacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER