Teknoloji

Evernote kısmi yeniden yapılanma çerçevesinde 20 kişiyi işten çıkardı

evernote-5-android-250313 (580 x 387)

Not tutma ve not senkronizasyonu konusunda dünyanın önde gelen uygulamaları arasında yer alan Evernote, yeniden yapılanmaya gidiyor. Şirket tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada 2015’in Evernote için üretkenliğe ve gelire en çok etki yapan alanlara odaklanma yılı olacağı ve yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde küresel çapta 20 çalışanla yolların ayrıldığı belirtildi.

The Verge sitesine konuşan bir başka kaynak ise işten çıkarılanlar arasında Evernote’un Austin ofisinde bulunan bir ürün müdürünün, mühendislerin, tasarımcıların, destek ve kalite kontrol sorumlularının bulunduğunu ifade etti. Şirketin Skitch veya Scannable gibi servislerinin gelişimi için iki yıl önce kurduğu ofisi kapatması da ihtimaller arasında yer alsa da, Scannable’ın gelişim sürecinin devam edeceği açıklandı.

7 yıllık bir geçmişi ve 100 milyon kullanıcısı bulunan , piyasa değeriyse 290 milyon doları aşan Evernote, tarihinde ilk kez çalışanlarıyla yollarını ayırmış oldu. Şirket adına The Verge sitesine konuşan sözcü, küresel çaptaki ofislerde işe alım yapmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER