Teknoloji

Evernote kişisel projeler için görev yöneticisi sunuyor

evernote

Popüler not alma, düzenleme ve arşivleme uygulaması Evernote’un eski zamanlardaki ününden uzak olduğu söylenebilir. Ancak bu durum, servisin yeni özelliklerle güncellenmediği anlamına gelmiyor. Evernote için hazırlanan son özellik, servisi Asana ve Trello gibi platformlarla biraz daha yakınlaştırıyor.

Evernote’un Tasks (Görevler) adını taşıyan yeni özelliği, kullanıcılara kişisel projelerinin yönetiminde yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu özellik, Evernote’un standart yapılacaklar listelerinden bitiş tarihleri ve hatırlatıcılarla ayrılıyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde bir görev için maksimum beş hatırlatıcı ekleyebiliyor. İsteyenler bu hatırlatıcılar için bildirimleri de aktif hâle getirebiliyor. Her bir görevi ayrı ayrı işaretlemek de mümkün oluyor.

Navigasyonda kullanılan kenar çubuğundan erişilebilen yeni arayüz ile notlar isimleri, bitiş tarihleri ve öncelik durumlarına göre sıralanabiliyor. Kullanıcılar bu arayüz üzerinden notlarda düzenleme de yapabiliyor. Yapılan değişiklikler anında uygulama üzerinde yansıtılıyor.

Evernote, bu yeni özelliğini ilk etapta beta etiketiyle kullanıcılarına sunuyor. Servisin uygulamalarının en son versiyonlarını indiren herkes bu özelliği deneyebilecek. Ancak daha sonrasında görevler içindeki bazı özellikler sadece ücretli kullanıcıların erişimine açık olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER