Teknoloji

Evernote iOS uygulaması güncellemeyle tarama özelliğine ve Apple Watch desteğine kavuştu

evernote-ios-030415

Pek çok kişinin dijital ortamda not almak ve dokümanlarını saklamak için kullandığı Evernote’un iOS uygulaması yayınlanan güncellemeyle yeni özelliklere kavuştu. Evernote’un Scannable uygulamasıyla birlikte sunduğu belge tarama özelliği güncellemeyle birlikte ana uygulamanın kapsama alanına da girerken, Apple Watch’un piyasaya çıkışına kısa bir süre kala Evernote iOS uygulaması akıllı saat için gerekli desteğe kavuştu.

Tarama özelliğinin işleyişi Scannable uygulamasıyla aynı yapıda. Kullanıcıların fotoğraflarını çektikleri kartvizitler ve yazılı belgeler uygulama tarafından dijital kopyalara dönüştürülüyor. Taranan kartvizitler otomatik olarak adres defterine ekleniyor. Aynı zamanda kartvizit sahibiyle LinkedIn üzerinden de bağlantı kurulabiliyor.

Evernote’un Apple Watch uygulamasıysa giyilebilir ürünler için not alma uygulamalarına iyi bir örnek teşkil ediyor. Kullanıcılar Evernote Apple Watch uygulamasıyla sesli olarak not alabiliyor, hatırlatıcı oluşturabiliyor ve mevcut notları arasında arama yapabiliyor.

İLGİLİ HABERLER