Teknoloji

Evernote iki aşamalı hesap doğrulama sistemi ve diğer yeni önlemleriyle güvenliği artırıyor

Evernote kullanıcı hesaplarını olası ihlallerden koruma amacıyla devreye soktuğu üç yeni güvenlik özelliğini duyurdu. Son dönemde pek çok site ve servis tarafından kullanılan iki aşamalı hesap doğrulama sistemi bu yeni önlemlerin ilk sırasında yer alıyor. Özelliğin aktif hale getirilmesinin ardından Evernote yeni bir cihaz üzerinden servise bağlanmak isteyen kullanıcılara giriş yapması için SMS aracılığıyla bir kod gönderiyor. Kısa mesaj almak istemeyenler için Google Authenticatior da güvenlik kodu sağlıyor.

evernote-logo-140113

Evernote iki aşamalı hesap doğrulama sistemini tüm tabanına açmak yerine başlangıçta bu özelliği Evernote Premium ve Evernote Business kullanıcılarına dağıtmayı tercih etti. Şirketten yapılan açıklamada özelliğin tüm Evernote kullanıcılarına dağıtım için sürecin optimizasyonunun beklendiği belirtildi.

İki aşamalı hesap doğrulamaya sistemi Evernote’un aldığı tek güvenlik önlemi değil. Aynı zamanda bir ”Onaylanmış Uygulamalar” listesini devreye sokan servis, böylelikle PC veya akıllı telefonunu kaybeden kullanıcılara kayıp cihazdaki Evernote bağlantısını anında sona erdirme fırsatı sunuyor. Bağlantısı sona erdirilmiş cihazlardan Evernote’a girmeye çalışanlardan kullanıcı adı ve şifre talep ediliyor. Bir diğer yeni özellik olan ”Erişim Geçmişi” ise Evernote kullanıcılarının son 30 gün içindeki sisteme giriş faaliyetlerini görmelerini mümkün kılıyor.

İlgili >> Evernote Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER