Teknoloji

Evernote Hello ve Foods uygulamaları ile kişi ve yemek kayıtları tutuyor

Evernote yayınladığı iki yeni uygulamayla not tutma konusunda elde ettiği deneyimi biraz daha özel alanlara taşıyor. Aslında şirketin bu hamlesi kırtasiyelerde gördüğümüz özel temalı Moleskine not defterlerinden az da olsa ilham almış gibi görünüyor. Evernote Hello uygulaması insanları hatırlama, Evernote Food ise yemek tariflerini hatırlama işlerini görmeyi hedefliyor. Her iki uygulama da iPhone’a özel, en azından şimdilik.

Evernote Hello uygulaması birçok yeni insanla tanışan ve onların yüzlerini veya kim olduklarını hatırlamakta zorlananlar için güzel bir uygulama. Ancak kullanması biraz zahmetli. Ücretsiz olan uygulamayı yükledikten sonra Evernote hesap bilgilerinizi uygulamaya girmeniz gerekiyor. Ardından profil bilgilerinizi uygulamaya girin. E-posta adresi, Twitter hesabı, telefon numarası gibi temel bilgileri girmenin yanı sıra telefonun ön veya arka kamerasını kullanarak bir fotoğraf çekebilir ve bunu profil resmi olarak kullanabilirsiniz. Bundan sonra Evernote Hello’yu insanları kaydetmek için kullanmaya başlayabilirsiniz. Bir davette yeni bir kişiyle tanıştınız. Evernote Hello’yu açın ve yeni bir kişi ekleme ikonuna tıklayarak iPhone’u karşınızdaki kişiye verin ve boşlukları doldurmasını rica edin. Ya da tüm bunları kendiniz yapın. Eğer karşınızdaki kişi kabul ederse telefonun kamerasıyla bir de fotoğrafını çekip profile ekleyin. Bu şekilde yeni yeni insanları ekledikçe Evernote Hello bir yüz albümüne dönüşecektir.

Evernote Food ise Hello’nun işlevinin bir benzerini işin yemek tarafında görüyor. Diyelim ki, dışarıda çok yemek yiyen birisiniz. Yediğiniz birbirinden farklı yemekleri hatırlamakta zorlanıyorsunuz. O halde yapmanız gereken şey tabak önünüze geldiğinde bir fotoğrafını çekmek, altına da yemeğin adını, nerede yediğinizi ve varsa yemekle ilgili görüşlerinizi eklemek. Bunun sonucunda güzel bir yemek albümüne sahip olacaksınız. Evernote Food da bir Evernote üyeliğine ihtiyaç duyuyor.

Evernote Hello ve Evernote Food uygulamaları Evernote hesabıyla entegre şekilde çalışıyor. Bu uygulamalarla kaydettiğiniz notları Evernote’un diğer bulut tabanlı uygulamalarında da görebilirsiniz.

İlgili – Evernote Hello
İlgili – Evernote Food

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER