Teknoloji

Evernote Food kapanıyor

evernote-food-logo-200313

Evernote, yemek tarifi uygulaması Evernote Food’u 30 Eylül itibarıyla kapatacağını açıkladı. 2011 yılında önce iOS için yayınlanan, ardından Android’e de gelen Evernote Food, ana not alma uygulaması için yemek odaklı bir tamamlayıcı işlevi görüyor.

Albüm, tarif kitabı ve Instagram akışının bir kombinasyonu olarak tanımlanan Evernote Food, “gereksiz” veya “unutulabilir” gibi bazı eleştirilere maruz kalmıştı.

Evernote Food, en iyi yemek tarifi yönetim uygulaması olmasa da, kullanıcılara uygulama içinden özel seçilmiş yemek blogları içinden arama yapma fırsatı vermesi oldukça faydalı bir özellik olarak tanımlanıyor. İnternetten sıklıkla yemek tarifi araştıranlar için de Evernote Food uygulamasının organizasyon bakımından kolaylık sağladığını belirtmek gerekiyor.

Peki Evernote Food neden kapanıyor? Şirket geçen sene daha kurumsal odaklı bir yaklaşıma gireceğini açıkladığında bu kararın geleceğine dair ilk işaretler görülmüştü. Eski Evernote CEO’su Phil Libin, platformu Microsoft Office’in karşısında konumladığını açıkladığında Evernote Food gibi servislere yatırım yapmayı durduracaklarını belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER