Teknoloji

Evernote donanım üretimi konusunda daha iddialı olmayı planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Farklı platformlarda çalışan uygulamalarıyla kullanıcıların not alma işlerini kolaylaştıran Evernote günün birinde kendi cihazını yapma yoluna gidebilir. PC World’e bir röportaj veren Evernote kurucusu ve CEO’su Phil Libin özel bir donanımın yolda olduğunu söyledi. Öncelikle donanım iş ortaklarıyla Evernote markalı cihazlar çıkarma yoluna gidecek olan şirket daha sonra bizzat kendisi tarafından üretilen cihazları çıkarmayı hedefliyor.

evernote-logo-140113

Evernote geçmişte de kendi servisiyle bağlantılı tüketici ürünlerinin çıkışına yardımcı olmuştu. Kamera ve tarayıcı üreticileri Evernote’u kendi ürünlerine entegre ediyor. Ayrıca Moleskine ile işbirliğine giden Evernote, kendi markasını taşıyan bir not defterine de imza atmıştı. Bu not defteri sayesinde Evernote kullanıcılarının defter üzerinde yaptıkları çizimleri ve aldıkları notları servis üzerinde bulmaları kolaylaşıyordu. Son olarak Samsung’un bu yılın başında CES’te sergilediği T9000 buzdolabı da Evernote istemcisi barındırmasıyla dikkat çekmişti.

Libin, şirketinin mevcut akıllı telefon veya tablet pazarına girmektense yeni ve ilgi çekici cihazlar ortaya çıkarma yolunu tercih edeceğini kaydetti. Bu hamle sayesinde Evernote’un daha fazla depolama alanı ve ek özellikler sunan paralı servisine de daha fazla müşteri çekmek mümkün olabilir.

İlgili >> PC World

İLGİLİ HABERLER