Teknoloji

Evernote çift aşamalı kimlik doğrulama sistemiyle güvenliği artıracak

Geçen hafta içinde hiç de hoş olmayan bir güvenlik saldırısına maruz kalan hızlı bir şekilde aksiyon almış ve kullanıcıların şifrelerini değiştirmeleri için gerekli uyarıyı hemen yapmıştı. Ayrıca bununla da kalmayan şirket her platformda sunduğu uygulamalarını güncelleyerek Evernote’u mobil uygulamalar üzerinden kullananların da şifrelerini değiştirmelerini sağlamıştı.

evernote-logo-140113

Evernote saldırı sonucunda herhangi bir veriye erişim, bu verilerin değişimi veya kaybı gibi durumların söz konusu olmadığı noktasında güvence veriyor. Ancak buna rağmen şirket yeni önlemler almaktan ve bir daha kullanıcıların canını sıkacak olayların yaşanmasını önlemekten geri durmuyor. Şirket şimdi iki aşamalı bir kimlik doğrulama sistemi sunmayı planlıyor. Google, Dropbox ve bunun gibi çeşitli web şirketleri tarafından sunulan bu sistemde kullanıcıların hesap bilgilerini girmenin yanı sıra bir ek aşamadan daha geçmeleri gerekiyor ve ancak bundan sonra sisteme giriş mümküm hâle geliyor.

InformationWeek’e konuşan bir Evernote sözcüsü tercihe bağlı olarak kullanılacak iki aşamalı kimlik doğrulama sistemini bu yıl içerisinde kullanıcılara sunmayı zaten planlamış olduklarını kaydetti. Ancak görünen o ki, yaşanan bu son olayla birlikte planlar biraz daha öne çekilmiş olabilir. Sözcü bu planların uygulanması için hızlandıklarını sözlerine ekledi.

İlgili >> InformationWeek

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER