Teknoloji

Evernote çevrimiçi not tutma yazılımının Mac versiyonu güncellendi

Bir kenara kaydettiğiniz notları sık sık kaybedenlerdenseniz, en iyi çözüm internetten sunulan çözümlere yönelmek olabilir. Bu çözümler arasında yer alan Evernote sunmuş olduğu bulut tabanlı depolama sistemi sayesinde kullanıcıların yazılı, görsel ve sesli notlarını iPhone, iPad, iPod touch, Android cihazları, web ve Mac uygulaması gibi kanallardan buluta kaydetmesini ve bu notlara diledikleri cihazdan kolaylıkla erişmesini sağlıyor.

Evernote’un ücretsiz versiyonunun yanı sıra kullanıcılara daha fazla özellik sunan paralı versiyonları da bulunuyor. Mac App Store’un çıkışıyla birlikte faaliyete geçen Evernote Mac uygulaması da güncellenmiş versiyonuyla Mac kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Gelen yenilikler arasında notları Facebook, Twitter gibi ortamlarda paylaşma, sesli notları kaydetme ve daha hızlı arama işlevi bulunuyor.

2.1 numaralı Mac versiyonunda paylaşım yetenekleri arttırılmış durumda. Daha önce başka Evernote kullanıcılarıyla not defteri paylaşmak ya da başkalarının sizinle paylaştığı not defterlerine erişmek mümkündü. Yeni versiyonla birlikte herhangi bir notu Facebook, Twitter ya da e-posta aracılığıyla başkalarıyla paylaşmak mümkün.

Yeni sürümle notları kaydetme yetenekleri de arttırılmış. Artık bir yandan sesli kayıt notu çekerken bir yandan bu nota yazı eklemek veya dosya iliştirmek mümkün. Bu, bir toplantı veya konuşmayı kaydederken bir yandan da ilgili notları tutmanız durumunda oldukça kullanışlı bir özellik gibi duruyor. Ayrıca mevcut bir nota sesli not ekleme imkânı da sunuluyor. Ücretsiz versiyonu kullananlar 25 MB’ye kadar (bu da yaklaşık iki saate denk geliyor) ses kaydı yapma fırsatına sahip. Paralı kullanıcılar içinse not başına 50 MB’lık (yaklaşık 4 saat) kayıt imkânı bulunuyor.

Kaydettiğiniz birçok notun olması durumunda istediğiniz notu bulmanız biraz zor olabilir, bu noktada da arama özelliği önem kazanıyor. Evernote’un yeni Mac versiyonunda arama işlevi daha da hızlandırılmış, böylece kullanıcıların aradıkları notu kısa sürede bulması hedefleniyor.

Evernote’un Mac versiyonu Mac App Store üzerinden dağıtılıyor. Dileyenler bu sürümü Evernote’un sitesinden de indirebiliyor.

İlgili – Mac App Store
İlgili – Evernote

İLGİLİ HABERLER