Teknoloji

Evernote’un aylık gelirlerinin üçte birlik kısmı yeni çevrim içi mağazasından geliyor

Evernote’un sırt çantasından tarayıcıya kadar uzanan geniş bir yelpazesi bulunan yeni çevrim içi mağazası yola sağlam bir başlangıç yapmış gibi gözüküyor. İki ay önce faaliyete geçen Evernote Market’ın şirketin toplam aylık gelirine katkısı şimdiden yüzde 30 seviyesine ulaşmış durumda. İlk ayında 1 milyon dolarlık satış gelirine ulaşan mağazanın en popüler ürünlerininse sırt çantaları, Adonit iPad kalemi ve Fujitsu markalı bir tarayıcının olduğu ifade edildi. Mağazadan alışveriş yapanların yüzde 11’lik kısmının Evernote kullanıcısı olmaması da ilginç bir ayrıntı olarak göze çarpıyor.

evernote-market-270913

Ana faaliyet alanından bir sapma olarak değerlendirilse de, Evernote Market’i şirket için başarılı bir hamle olarak tanımlamak mümkün. İlk etapta mağazayı uygulama ve web servisinin doğal bir uzantısı olarak gösteren Evernote, mağazada satılan ürünlerin de hatırlama konusunda yardımcı olacağına vurgu yapmıştı. Mağazada satılan ürünlerin tamamı Evernote ile entegre olmasa da, bu ürünlerin de zeki ve düzenli Evernote kullanıcısı profilini oluşturmaya katkıda bulunması dikkat çekiyor.

Evernote Market devreye girmeden önce şirketin aylık gelirlerinde yüzde 89 oranında bir paya sahip olan Evernote Premium’un payı yüzde 61’e düşerken, şirketin aylık gelirinde kalan yüzde 9’luk kısmı Evernote Business oluşturuyor. Söz konusu rakamları Paris’te düzenlenen LeWeb konferansında açıklayan Evernote CEO’su Phil Libin, iki veya üç yıl içinde halka açılacaklarını da sözlerine ekledi.

İlgili >> TechCrunch, CNET

İLGİLİ HABERLER