Manşetler

Jailbreak ekibi Evasi0n gelen tepkilerin ardından Taig’i kaldırdı

Geçtiğimiz haftasonu çıkardığı iOS jailbreak aracına Taig adı verilen Çinli uygulama mağazasını ekleyen ve bu nedenle fazlasıyla tepki çeken Evasi0n geri adım attı ve bu uygulama mağazasını kaldırdı.

evasi0n-7-jailbreak-231213

Bazı Evasi0n7 kullanıcıları her zaman görmeye alıştıkları standart Cydia mağazasının yanı sıra bir de Taig’i görmekten dolayı şaşkınlık yaşamış, bu durum daha sonra da endişelerin yükselmesine neden olmuştu. Sonradan ortaya çıktı ki, Taig açıldığında telefondan dışarı şifrelenmiş veriler gönderiliyor. Bu durum da zararlı yazılım şüphelerinin doğmasına neden olmuştu.

Öte yandan Taig’in katalogunda korsan App Store uygulamalarına rastlanması da tüm jailbreak işleminin meşruluğunu zan altında bırakmıştı. Evasi0n başlangıçta korsan uygulamaları kaldırmak için Taig ile işbirliği yaptığı şeklinde bir açıklama yaptı, ancak daha sonra yazılım geliştiricilerine ve jailbreak topluluğuna karşı sınırın çok fazla aşıldığını, varolan hatalar düzeltilse bile birlikte devam edilemeyeceği şeklinde yeni bir demeç geldi.

Evasi0n, Taig olayı nedeniyle fazlasıyla stresli günler geçirdiklerini, jailbreak ile ilgili kalan problemlerin düzeltilmesi için biraz zamana ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Sonuç olarak Taig mağazası jailbreak çözümünden kaldırıldı ve gelen en büyük şikayetlerden biri giderilmiş oldu.

İlgili >> TechCrunch, Evasi0n

İLGİLİ HABERLER