Teknoloji

Evan Spiegel Snapchat’in yaş ortalamasının artabileceğine inanıyor

snapchat trump

Snapchat’in çatı şirketi Snap için 2018’in iyi geçtiğini söylemek pek kolay değil. Şirketin hisseleri 12 ay içinde neredeyse yarı yarıya değer kaybederken, Snapchat’in tasarımında yapılan değişiklik de neredeyse tüm kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Ancak Snap CEO’su Evan Spiegel, mevcut tablonun değişebileceğine inanıyor.

Spiegel’in 26 Eylül tarihinde yayınladığı bir şirket içi açıklama, Reuters tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Söz konusu açıklama, Snap CEO’sunun 2019’daki odak noktasının kârlılık olacağını gösteriyor. Spiegel kârlılığın anahtarının ise yaş olarak “daha büyük” kullanıcıların elinde olduğuna inanıyor.

Yenilenmiş pazarlamayla yaş ortalaması daha büyük kullanıcıları çekebileceklerini belirten Snap CEO’su, reklam verenlerin sayısını da artırmayı hedefliyor. Buna ek olarak, Android uygulamasında yapılacak tasarım değişikliğinin de gelişmekte olan pazarlarda daha fazla para kazandırabileceğini belirtiyor.

Snap’in reklam veren sayısında doğrudan satış ekibiyle çalışmak yerine reklam alanını açık artırmaya çıkaran otomatik sisteme geçildiğinde bir artış yaşanmıştı. Ancak Snapchat’in rakamlarının umut verici olduğunu söylemek pek mümkün değil. 2018’in ikinci çeyreğinde Snapchat’in günlük kullanıcı sayısı 188 milyon oldu. Bu sayı geçtiğimiz yılın aynı döneminde 191 milyon seviyesindeydi. Söz konusu durum, Snapchat’in yıllık kullanıcı istatistiklerindeki ilk düşüş olma özelliğini taşıyor.

Evan Spiegel tasarım değişikliği konusunda aceleci davranıldığını kabul etti

Pek çok analiste göre, Snapchat’in hâlihazırda yaşadığı problemlerin temelinde iyi geri dönüşler almayan tasarım değişikliği yatıyor. Evan Spiegel de şirket çalışanlarına gönderdiği yazıda bu tasarım değişikliği konusunda aceleci davrandıklarını kabul ediyor. Ancak Snap CEO’su şirketinin bu problemleri aşacağı konusundaki iyimserliğini de koruyor.

İLGİLİ HABERLER