Teknoloji

Evan Spiegel Snapchat’in yaş ortalamasının artabileceğine inanıyor

Evan Spiegel Snapchat’in yaş ortalamasının artabileceğine inanıyor
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Snapchat’in çatı şirketi Snap için 2018’in iyi geçtiğini söylemek pek kolay değil. Şirketin hisseleri 12 ay içinde neredeyse yarı yarıya değer kaybederken, Snapchat’in tasarımında yapılan değişiklik de neredeyse tüm kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Ancak Snap CEO’su Evan Spiegel, mevcut tablonun değişebileceğine inanıyor.

Spiegel’in 26 Eylül tarihinde yayınladığı bir şirket içi açıklama, Reuters tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Söz konusu açıklama, Snap CEO’sunun 2019’daki odak noktasının kârlılık olacağını gösteriyor. Spiegel kârlılığın anahtarının ise yaş olarak “daha büyük” kullanıcıların elinde olduğuna inanıyor.

Yenilenmiş pazarlamayla yaş ortalaması daha büyük kullanıcıları çekebileceklerini belirten Snap CEO’su, reklam verenlerin sayısını da artırmayı hedefliyor. Buna ek olarak, Android uygulamasında yapılacak tasarım değişikliğinin de gelişmekte olan pazarlarda daha fazla para kazandırabileceğini belirtiyor.

Snap’in reklam veren sayısında doğrudan satış ekibiyle çalışmak yerine reklam alanını açık artırmaya çıkaran otomatik sisteme geçildiğinde bir artış yaşanmıştı. Ancak Snapchat’in rakamlarının umut verici olduğunu söylemek pek mümkün değil. 2018’in ikinci çeyreğinde Snapchat’in günlük kullanıcı sayısı 188 milyon oldu. Bu sayı geçtiğimiz yılın aynı döneminde 191 milyon seviyesindeydi. Söz konusu durum, Snapchat’in yıllık kullanıcı istatistiklerindeki ilk düşüş olma özelliğini taşıyor.

Evan Spiegel tasarım değişikliği konusunda aceleci davranıldığını kabul etti

Pek çok analiste göre, Snapchat’in hâlihazırda yaşadığı problemlerin temelinde iyi geri dönüşler almayan tasarım değişikliği yatıyor. Evan Spiegel de şirket çalışanlarına gönderdiği yazıda bu tasarım değişikliği konusunda aceleci davrandıklarını kabul ediyor. Ancak Snap CEO’su şirketinin bu problemleri aşacağı konusundaki iyimserliğini de koruyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Philips OneBlade Yüz ve Vücut Şekillendirici artık daha ucuz
Philips OneBlade Yüz ve Vücut Şekillendirici artık daha ucuz
Satın Al
Schafer Fit Fry XL 5 Lt Airfryer\'da \'lik dev indirim
Schafer Fit Fry XL 5 Lt Airfryer\'da \'lik dev indirim
Satın Al
1.499 TL\'ye düşen Philips saç düzleştirici bugün burada
1.499 TL\'ye düşen Philips saç düzleştirici bugün burada
Satın Al
Logitech C270 Webcam — indirimle 1.468 TL
Logitech C270 Webcam — indirimle 1.468 TL
Satın Al
Grundig\'in Wk 4430 kettle\'ı artık 1.686 TL\'den satışta
Grundig\'in Wk 4430 kettle\'ı artık 1.686 TL\'den satışta
Satın Al
Kablosuz çalışın: Lenovo 400 mouse indirimde
Kablosuz çalışın: Lenovo 400 mouse indirimde
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl