Teknoloji

Europol IŞİD’in sosyal medya hesaplarını iki saat içinde kapatmayı vadetti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

isid-090315

Avrupa Birliği’nin polis teşkilatı Europol, IŞİD’in sosyal medya hesaplarıyla mücadele etmek için özel bir ekip oluşturuyor. The Guardian’a konuşan direktör Rob Wainwright, ekibin tespit ettiği IŞİD’e ait sosyal medya hesaplarını iki saat içinde kapatmayı hedeflediğini belirtti.

IŞİD’in 50 bin Twitter hesabını kontrol ettiği, buna ek olarak Facebook ve YouTube’dan da yeni militanlar bulduğu düşünülüyor. Terör örgütü, sosyal medyayı propaganda ve ölüm tehditlerini yaymak için de kullanıyor. Kısa süre önce Twitter’ın kurucusu ve geçici CEO’su Jack Dorsey de IŞİD’in tehditlerinin hedefi olmuştu.

Sosyal medya, IŞİD ve IŞİD hedeflerine saldırılar düzenleyen koalisyon güçleri arasındaki mücadelede önemli bir rol oynuyor. ABD Hava Kuvvetleri, daha önce bir IŞİD üssünün önünde çekilen ve sosyal medyada paylaşılan bir selfie’den yola çıkarak konum tespiti yapmış ve söz konusu üssü bombalamıştı. Europol’ün yeni ekibinin IŞİD’e yeni militan kazandırmakla yükümlü ekip liderlerini de tespit edeceği belirtildi. Son rakamlar Avrupa’dan IŞİD’e katılanların sayısının 5 bine ulaştığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER