Teknoloji

ETSI’nin nano-SIM oylaması şirketler arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle ertelendi

Avrupa Telekomünikasyon Standartlar Enstitüsü (ETSI) bu sıralar gündemde yer tutan kuruluşlar arasında. Bunun sebebiyse nano-SIM standardının belirlenmesi için yapılacak oturum öncesinde şirketler arasında bir kamplaşmanın oluşması ve ETSI’nin de bu şirketler arasında kalması.

Oturum gerçekleşecek, ancak daha önce planlandığı gibi bir oylama yapılmayacak. Bunun nedeni katılımcı tarafların arasında çeşitli anlaşmazlıklar bulunması. Nokia, Apple’ın nano-SIM teklifinin kabul edilmesi durumunda SIM ile ilgili patentlerini lisanslamayacağını söylemişti. SanDisk de Nokia’nın, bir microSD kartına benzeyen ve SanDisk’in bir parçası olduğu konsorsiyumun fikri mülkiyet haklarını ihlal etmiş olması muhtemel, teklif ettiği standartla ilgili yasal kuruluşları harekete geçirme tehdidinde bulunmuştu.

Fransız Les Echos gazetesi söz konusu ertelemenin en az 30 günü bulacağını dile getirdi. Bu da kimin haklı kimin haksız olduğunu ya da kimin bu mücadeleden galip çıkacağını görmek için en az bir ay bekleyeceğimiz anlamına geliyor.

İlgili – Les Echos

İLGİLİ HABERLER