Teknoloji

ETSI Apple’ın nano-SIM teklifinin kabul edildiğini doğruladı

Avrupa Telekomünikasyon Standartlar Enstitüsü (ETSI) bu ayın başında yeni 4FF nano-SIM standardını belirlemiş, ancak hangi şirketin teklifinin kabul edildiğini açıklamamıştı. Apple’ın nano-SIM tasarımının Nokia, Motorola ve RIM konsorsiyumu tarafından verilen tasarıma karşı galip geldiği iddia ediliyordu, ancak bunu doğrulayacak resmi bir açıklama gelmemişti. Geçen haftasonuna girilirken bir açıklama yapan ETSI Apple’ın tasarımının kabul edildiğini doğruladı.

Apple’ın nano-SIM tasarımı muhafazakar bir yaklaşıma sahip, günümüzün micro-SIM kartlarının daha küçük bir versiyonu olma niteliğini taşıyor. Geçmişte Nokia Apple’ın tasarımının teknik açıdan karıştırılmaya müsait olduğunu, kullanıcıların nano-SIM kartı micro-SIM kart yuvasına sokmaya çalışabileceğini söylemiş, ayrıca bu tasarıma sahip kartın yerine oturması için bir tepsiye ihtiyaç duyulacağını öne sürmüştü. Nokia, RIM ve Motorola tarafından verilen tasarımdaki kart da Apple’ınkiyle aynı boyutları taşıyordu, ancak tepsi ihtiyacını ortadan kaldıracak bir mekanizma barındırıyordu.

Apple’ın teklif ettiği tasarımın güçlü tarafı standart veya micro-SIM kartlı cihazlarla geriye dönük uyumluluğa sahip olmasıydı. Kullanıcının basit bir tepsi veya adaptör kullanmasıyla birlikte yeni nano-SIM kart eski cihazlarda kullanılabiliyor. Nokia, RIM ve Motorola’nın teklifinde ise gerekli olan sekiz farklı temas noktası yeniden tasarlanmış ve kart microSD karta benzetilmişti. Bu durum belki tepsi ihtiyacını veya karıştırma ihtimalini ortadan kaldırıyordu, ancak geriye dönük uyumluluk özelliğini de kaybettiriyordu.

İlgili – TNW

http://thenextweb.com/apple/2012/06/08/etsi-finally-publishes-its-4ff-nano-sim-standard-goes-with-unaltered-apple-proposed-design/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TheNextWeb+%28The+Next+Web+All+Stories%29

İLGİLİ HABERLER