Teknoloji

Essential’dan telefonu için 149 dolarlık manyetik kulaklık adaptörü

essential phone audio adapter hd

Essential uzun zamandır yeni bir akıllı telefon çıkarmasa da, henüz tamamen toprağa gömülmemiş gibi görünüyor. Son zamanlarda adı daha çok Google’daki cinsel taciz olayıyla anılan Android’in kurucularından Andy Rubin’in şirketi, yeni bir ürün duyurusu gerçekleştirdi. Yeni ürün bir kulaklık adaptörü oldu.

149 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan manyetik kulaklık jakı adaptörünün sözü, Essential tarafından Eylül 2017’de verilmişti. Şirket, geçtiğimiz haziranda da bu aksesuarın yaz aylarında çıkacağını söylemişti. Ancak bu tarihi de kaçırmıştı.

Audio Adapter HD resmi adıyla çıkarılan aksesuarın 149 dolarlık fiyatının yüksek olduğunu söylemek gerekiyor. Bu fiyat, telefonun fiyatının yüzde 30’luk bir kısmına denk geliyor. Bu arada Amazon, Best Buy ve ABD’deki diğer satıcılarda Essential Phone’u tavsiye edilen fiyatının daha da aşağısına bulmak mümkün oluyor.

Aksesuarın fiyatının nispeten yüksek olmasının sebebi olarak, Essential Phone için özel olarak üretilmiş bir manyetik modül olması, aynı zamanda stüdyo kalitesinde ses performansı ve müzik dinleme meraklılarının zevklerine hitap edecek kulaklıkları destekleyecek bir amplifikatör sunması gösteriliyor.

Bu aksesuarın büyük ilgi göreceğini söylemek güç. Essential’ın ilk telefonu satışlarda arzu edilen seviyeye ulaşamadı. İlk altı ayında 90 bin civarında ürünün satıldığı söylendi. Aynı zamanda şirketin ikinci telefon çıkarma planlarını askıya aldığı söyleniyor. Geçen ay da, “gerçek anlamda oyunu değiştirecek bir tüketici ürünü çıkarmaya” yardımcı olması amacıyla zor bir karar verilerek çalışanların yüzde 30 kadarını çıkardı.

Sözü edilen “oyunu değiştirecek” ürünün yapay zekâ destekli ve mesajlara cevap verme, randevu ayarlama gibi görevleri otomatik şekilde getiren yazılım barındıran bir telefon olduğu söyleniyor. Rubin, geçen yıl “kullanıcının sanal versiyonu” şeklinde bir vizyon ortaya koymuştu. Bloomberg de bu cihazın geliştirme çalışmalarının sürdüğünü geçtiğimiz ay yaptığı bir haberle vermişti.

Rubin’in, Google’da çalıştığı zamanla ilgili olarak kendisine yöneltilen cinsel suistimal iddialarının kamuoyuna yansımasının ardından, geçen yılın aralık ayında Essential’a geri döndüğü söyleniyor. Ne var ki, şirketin günlük işlerini yönetip yönetmediği de bilinmiyor. New York Times da geçtiğimiz ayın sonlarında, Google’ın kendisine, şirketi sessiz sedasız biçimde terketmesi için 90 milyon dolar ödediğini yazmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER