Teknoloji

Essential “yeni tür bir telefon” ile yola devam edebilir

essential phone

Android‘in kurucularından Andy Rubin‘in en yeni girişimi olan Essential, neredeyse 1 yılı aşkın bir süredir hareketsiz durumda. Yazılım güncellemelerini kısa sürede ulaştırma sözünü yerine getirmeyi başaran şirket, buna rağmen Rubin’in yola çıkarken belirlediği hedeflere ulaşabilmiş değil.

Hedeflere ulaşılaması nedeniyle Essential Phone 2‘nin geliştirme çalışmalarının durdurulduğu haberleri de geçtiğimiz ilkbaharda gündeme gelmişti. Hatta Rubin’in 2015’te kurduğu Essential’ı satmayı planladığı da iddia edilmişti.

Ancak mevcut tabloya rağmen, Rubin hedeflerinden tam anlamıyla vazgeçmemiş gibi görünüyor. Bloomberg’in Mark Gurman imzalı haberine göre, teknoloji sektörünün tecrübeli ismi hâlâ “oyunu değiştirebilecek”, “yeni tür bir telefon” geliştirmenin hayalini kuruyor. Söz konusu telefonda cihazla etkileşimin sadece sesli komutlarla gerçekleştirebileceği belirtiliyor.

Rubin’in ve dolayısıyla Essential’ın hayalindeki yeni cihazın “sahibinin sanal versiyonu” olacağı söyleniyor. Randevuları düzenlemek, e-postaları ve kısa mesajları yanıtlamak gibi işlemlerin telefonlar tarafından otomatik olarak gerçekleştirileceği söyleniyor.

Yapay zekâ teknolojisindeki gelişim göz önüne alınınca Rubin’in hedefi mevcut evrim çerçevesinde mantıklı bir sonuç gibi görünüyor.

Essential yeni telefonunun demosunu CES 2019’da gerçekleştirebilir

Essential’ın oldukça iddialı olan yapay zekâ tabanlı yeni telefonun demosunu 2019’un ilk günlerinde Las Vegas’ta gerçekleştirilecek CES 2019’da yapabileceği söyleniyor. Ancak demonun ardından telefonun çıkışının daha uzun zaman alması muhtemel görünüyor. Essential Phone 2 ve Essential Home projelerinin neden rafa kaldırıldığı da daha net anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER