Teknoloji

Essential Spigen tarafından ticari marka ihlâliyle suçlanıyor

essential spigenAndroid’in kurucularından Andy Rubin’in yeni şirketi Essential, geçtiğimiz hafta tanıttığı ilk telefonu Essential Phone’u henüz piyasaya sürmüş değil. Ancak şirket şimdiden ilk ticari marka ihlâli suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Ünlü akıllı telefon aksesuarları üreticisi Spigen, Essential’a bir yazı göndererek şirketten Essential markasını kullanmayı bırakmasını istedi. Spigen akıllı telefonlar için olmasa da, çok sayıda ürün için “Essential” markasının ticari haklarını elinde bulunduruyor. Essential Spigen tarafından yöneltilen taleple tüketici elektroniği pazarının gerçekleriyle kısa sürede tanışmış oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Andy Rubin’in imzasını taşıyan Essential Phone resmen ortaya çıktı

Spigen tarafından yapılan açıklamada, Essential’ın telefonu için belirlediği isimden vazgeçmemesi durumunda kafa karışıklığına yol açacağı ifade edildi. Şirketin avukatları tarafından Essential’a gönderilen mektupta, Essential’ın ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne yaptığı başvurunun iki defa, tam da bu gerekçeyle, reddedildiğinin altı çizildi. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi de Essential’ın başvurularını reddederken şirket ve Spigen’in alt markası arasında kafa karışıklığı yaşanabileceğini belirtmişti. Spigen Essential markasını taşınabilir şarj ünitelerinin de aralarında bulunduğu çeşitli mobil aksesuarlar için kullanıyor.

Spigen’in avukatları, Essential’dan “Essential” markasını kullanmayı bırakmasını talep etti. Şirket, 15 Haziran 2017 tarihine kadar bu talebine yanıt alamadığı takdirde Spigen’in markalarını korumak adına gerekli girişimlerin yapılacağının da altını çizdi.

Essential Spigen tarafından yöneltilen iddiaları “temelsiz” olarak niteledi

Spigen’in iddialarının Andy Rubin’in şirketi için büyük bir engele dönüşmesi pek ihtimal dahilinde görülmüyor. Ancak sorunun çözümü için Essential’ın Spigen’e belli bir ödeme yapması pek şaşırtıcı olmayacaktır. Essential’dan yapılan ilk açıklamada Spigen’in iddialarının “temelsiz” olarak nitelenmesi ise tarafların anlaşmasının biraz zaman alabileceğini düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER