Teknoloji

Essential Products iş gücünde yüzde 30’luk kesintiye gidiyor

essential products

Android‘in yaratıcılarından biri olan eski Google çalışanı Andy Rubin‘in bundan yaklaşık 3 yıl önce kurduğu Essential Products, yola oldukça iddialı hedeflerle çıkmıştı. Bu iddialı hedefleri gerçekleştiremeyen şirket için işler pek de yolunda gidiyor gibi görünmüyor.

Şirket ilk akıllı telefonu Essential Phone‘da aradığını bulamamasının ardından ikinci Essential Phone’u geliştirmekten vazgeçmişti. Geçtiğimiz hafta ise şirketin bugüne kadar görülenlerden farklı tarzda bir telefon üzerinde çalıştığına dair haberler gündeme gelmişti.

Yapay zekâ tabanlı olması öngörülen telefon için çalışmalar hâlâ sürüyor. Ancak Essential’ın iş gücünde yüzde 30 oranında kesinti gerçekleştirme kararı alması, işlerin pek de istenen şekilde ilerlemediğini gösteriyor. Şirket tarafından Bloomberg‘e yapılan açıklamada işten çıkarma kararı doğrulanırken, bu karardan kaç kişinin etkileneceği konusunda kesin bir bilgi verilmedi. Essential’dan yapılan açıklamada, çalışanlara bundan sonraki kariyerlerinde diledikleri yolda ilerlemeleri için gerekli katkının sağlanacağı ifade edildi.

Essential Products son kumarını oynuyor

Essential Products belli alanlara odaklanan küçük ölçekli bir şirket olduğu için işten çıkarılanların sayısının çok yüksek olması beklenmiyor. Yine de, alınan karar Essential’ın tüm kaynaklarını yeni cihaza yönlendirdiğini gösteriyor. Bu kumarın nasıl bir sonuç vereceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER