Teknoloji

Essential Phone şimdi daha fazla ülkede satışta

essential phoneEssential Phone bundan yaklaşık 11 ay önce duyurulmuş ve bir süre sonra da satışa sunulmuştu. O günden bu yana yavaş ve kararlı adımlarla ilerleyen Essential, kısa süre önce ilk telefonunu Android 8.1 Oreo ile güncellemişti. Şirket şimdi de ABD dışına açılarak ilk cihazını Essential.com internet sitesi üzerinden Birleşik Krallık, Fransa, Japonya ve Kanada’da satışa sundu.

Akıllı telefon hâli hazırda ABD’de 499 dolar karşılığında satılıyor. Dolayısıyla cihazın diğer ülkelerdeki satış fiyatının da bu seviyede olması, ancak arada vergi ve kur nedeniyle çeşitli farkların bulunması bekleniyor. Essential’ın cihazını 2018 Mobil Dünya Kongresi sırasında Teknoblog olarak deneyimleme fırsatı bulmuştuk.

Essential’ın telefonun yeni versiyonu üzerinde çalıştığına dair haberler de bir süredir etrafta dolaşıyor. Yeni versiyonun kamera konusunda daha gelişmiş bir deneyim sunacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Essential Phone geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan bir telefon olduğu için belli konularda güncel amiral gemisi telefonların biraz daha arkasında kalıyor. Bu alanlar arasında işlemci öne çıkıyor. Qualcomm Snapdragon 845 işlemci taşıyan telefonlar yayılırken, Essential’ın telefonunun kalbinde Snapdragon 835 bulunuyor. Buna rağmen, çentikli ekran tasarımını Apple’dan önce uygulaması ve kamera özellikleri, cihazı dikkat çekici kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER