Teknoloji

Essential kamerayı portre modu ve iyileştirmelerle güçlendiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

essential phoneEssential kamera uygulaması için bir başka güncelleme yayınlayarak yeni özellikler ekledi. Böylelikle Essential Phone’un kamerasıyla ilgili olarak dile getirilen şikayetler karşılığında verdiği çözüm sözünü tutmaya devam etti.

Son güncellemeyle birlikte Pixel 2 ve iPhone X’da olduğu gibi arka planı bulanık fotoğraflar çekmeyi sağlayan portre modu getiriliyor. Ayrıca JPEG sıkıştırma azaltılarak görüntü kalitesi artırılırken pozlama telafisi de kamera modları arasına ekleniyor. Öte yandan bazı kararlılık sorunları da düzeltiliyor.

Kamera Essential Phone’un en zayıf yanlarından bir tanesi olarak gösteriliyor, çerçevesiz cihazın Aşil Tendonu olarak nitelendiriliyordu. Şirket daha önce çıkardığı uygulama ve yazılım güncellemeleriyle de kameranın eksikliklerini kapatmaya çalışmıştı.

Bu arada yurt dışında satılan Essential Phone’un fiyatı düşmeye devam ediyor. Ekim ayında fiyatı 200 dolar aşağı, 499 dolara inen telefon, bu hafta başında, Cyber Monday gününde 399 dolara satılmıştı.

Süren güncellemeler Essential Phone sahipleri için memnuniyet verici olmalı. Ancak fiyat indirimleri ve Essential’ın kurucusu ve CEO’su Andy Rubin’in ani ayrılığı bu şirketin geleceğinin ne olacağı konusunda endişelere yol açıyor.

İLGİLİ HABERLER