Teknoloji

Essential Phone ekran görüntüsü uzun durum çubuğunu gösteriyor

Android’in kurucusu Andy Rubin’in son projesi olan Essential Phone, mayıs ayının sonunda tanıtılmıştı. Ağustos ayının ortasında kullanıcılarıyla buluşması beklenen telefonun ekranının üst kısmındaki küçük bölümün nasıl göründüğü neredeyse ilk günden beri tartışılıyor.

Bu konuda ortak bir karara ulaşmak mümkün olmazken, küçük bölümün cihazın arayüzünü nasıl etkileyeceği de merak edilmişti. Essential bu soruna ekran çubuğunu biraz daha uzatarak çözüm bulmuş gibi görünüyor.

Şirket tarafından paylaşılan ekran görüntüsü, ekranın üst kısmındaki girintinin kullanıcı arayüzüne korkulduğu kadar bir etki yapmadığını gösteriyor. Görüntü oranının uzunluğu da bu konunun bir sorun olmasını engellemiş gibi görünüyor.

essential phone ekran görüntüsüAncak bu durum ekran görüntülerinin göze hoş geldiği anlamına gelmiyor. Essential’ın satış operasyonunun başındaki Jason Mackenzie tarafından paylaşılan ekran görüntüsü, uzun kullanıcı arayüzüne alışmanın biraz zaman alacağını gösteriyor.

Essential Phone ekran görüntüsü başka ipuçları da veriyor

Ekran görüntüsü, telefonla ilgili başka ipuçları da veriyor. Örneğin, ekranın alt kısmındaki ana ekran tuşunun etrafında ikinci bir halkanın bulunması göze çarpıyor. Bu halka akıllara Google Pixel’i getiriyor. Bu görüntü normalde pek fazla bir anlam ifade etmese de, telefonun işletim sistemine entegre edilmiş bir sanal asistanla birlikte geleceği biliniyor. Şirket, Google Assistant yerine bu asistana hızlı erişim imkanı vermiş gibi görünüyor. Dolayısıyla ikinci halkanın varlığı ayrı bir anlam ifade ediyor olabilir.

İLGİLİ HABERLER