Teknoloji

Essential Phone çift kameralı sisteminin detaylarını açıkladı

essential phoneAndroid’in kurucularından Andy Rubin, yeni şirketi Essential ile başka bir yolculuğa başlamıştı. Bu yolculuğun ilk ürünü olan Essential Phone, geçtiğimiz mayıs ayının sonunda tanıtılmıştı.

Telefonun haziran ayı içinde satışa sunulması planlansa da, bu planlar tutmamış ve Essential belirlediği çıkış takvimini kaçırmıştı. İlk etapta sevkiyatta yaşanan gecikme konusunda sessiz kalan Essential, daha sonrasında bir açıklama yapmış ve telefonun ağustos ayında sahipleriyle buluşacağını duyurmuştu. Bu gecikmenin mutsuz ettiği potansiyel kullanıcılarını biraz rahatlatmak isteyen şirket, yeni akıllı telefonunun çift lensli arka kamera sisteminin teknik detaylarını ve bu sistemin neler vadettiğini anlatan bir yazı yayınladı.

Essential’ın görüntüleme uzmanı Yazhu Ling tarafından kaleme alınan yazı, “Muhteşem fotoğraf için her şeyi uyumlu hâle getirmek” başlığını taşıyor. Yazıda Ling ve ekibinin geçtiğimiz ekim ayından bu yana telefonun görüntü yetenekleri için nasıl durmaksızın çalıştığı anlatılıyor. Yazıda kameranın yetenekleri görsel örneklerle de destekleniyor. Essential’ın akıllı telefonunun arka kamera sistemi, standart RGB renk verisini ve ikinci lensin çektiği monokrom kareyi birleştiriyor. Böylelikle ortaya yüksek çözünürlüklü bir kare çıkıyor.

Essential’ın kullandığı teknik yeni değil. Huawei de geçtiğimiz yıl tanıttığı Honor 8’de benzer bir teknolojiden yararlanmıştı. Kısa süre önce duyurulan Moto Z2 Force da aynı kamera teknolojisini taşıyor. Ancak Essential Phone, düşük ışıklı ortamlarda bile oldukça canlı fotoğraflar çekiyor gibi görünüyor. Paylaşılan yeni fotoğrafların kalitesi, Essential yöneticilerinin daha önce paylaştıklarının da üzerinde duruyor.

Ling yazısında Essential’ın telefonun çıkışının gecikmesindeki temel nedenin kamera olduğuna dair ipuçları da veriyor. Piyasadaki en iyi mobil fotoğraf deneyimini sunmayı hedefleyen şirket, bunun için fazlasıyla ince eleyip sık dokuyor. Image Signal Processing isimli bir teknoloji kullanan Essential, sistemi milyonlarca farklı senaryoda en iyi kareyi yakalayacak biçimde eğitiyor.

Essential Phone kamerasını iyileştirmek içn 20 binden fazla fotoğraf ve video kaydedildi

Çalışmalar sırasında kamera deneyimini en üst seviyeye taşımak için oldukça sıkı bir çaba sergileyen Essential ekibi, 20 binden fazla fotoğraf ve video çekti. Bu görüntüleri değerlendiren ekibin çalışmalarında ne kadar başarılı olduğu ise telefonun piyasaya çıkışıyla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER