Teknoloji

Essential Home ile Amazon ve Google’a rakip olacak

essential homeAndroid’in kurucusu Andy Rubin’in yeni şirketi Essential, ilk akıllı telefonu ve 360 derece kamerasıyla birlikte bir aksesuarı daha duyurdu. Essential Home adını taşıyan dijital asistan, yuvarlak bir ekran taşıyor. Soruyla, dokunuşla veya bir bakışla aktive edilebilen dijital asistanın kullanıcıları evdeyken rahatsız etmeyecek ve gizliliğe hassasiyet gösterecek biçimde tasarlandığı belirtildi. Home, şirket tarafından yeni bir ürün olarak tanımlanıyor. Ancak dikkatli bakıldığında Home’un alt etmeye çalıştığı ürünlerden alınan fikirlerin üzerinde geliştirildiği görülüyor.

Essential Home ile kullanıcılar evlerinde çalan müziği kontrol edebilecek, genel sorularına cevaplar alabilecek, zamanlayıcı ayarlayabilecek ve ışıklarını kapatıp açabilecek. Google ve Amazon’un portföylerinde de bu tarz yeteneklere sahip ürünler bulunuyor. Ancak Essential hem Google’ı hem de Amazon’u alt etmeyi amaçlıyor.

Essential’ın çözümü akıllara doğal olarak Amazon Echo ve Google Home’u getiriyor. Ancak Essential, Home’un kullanıcıların ihtiyaçlarını öngörerek evleri daha akıllı hâle getirmeye çalışacağının altını çiziyor. Şirket, Home’un belli eylemleri önereceğini ancak son kararın yine kullanıcılarda olacağını vurguluyor.

Essential Home için geliştirme süreci hâlâ devam ediyor

Home’un tam olarak nasıl bir ürün olduğu hâlâ belirsizliğini koruyor. Essential konsepti çalışır vaziyette birkaç taslak gösterse de, gerçek fotoğrafları paylaşmadı. Home’un nasıl özellikler barındıracağı, ne zaman satışa sunulacağı ve fiyat etiketinde ne yazacağı da henüz bilinmiyor. Cihazın Ambient OS işletim sistemiyle çalışacağı, Essential tarafından paylaşılan tek somut detay niteliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER