Teknoloji

Google’dan Eric Schmidt Essential telefonunun Android ile çalışacağını doğruladı

essential androidBu haftanın başlarında Android’in kurucuklarından olan Andy Rubin, Essential adlı yeni şirketinin çıkaracağı ilk akıllı telefonu ucundan gösteren bir fotoğraf paylaşmıştı. Bu sıfır çerçeveli ekrana sahip cihazın Android çalıştırıyor olabileceği şeklinde çeşitli spekülasyonlar ortalıkta dolaşmıştı ki, bunlar Alphabet’in yürütme kurulu başkanı Eric Schmidt tarafından doğrulandı.

Schmidt, Twitter üzerinden paylaştığı ve tam da Samsung’un yeni akıllı telefonu Galaxy S8’in tanıtıldığı güne denk gelen mesajında Android kullanıcıları için olağanüstü yeni seçeneklerin yolda olduğunu belirtti ve Andy Rubin’in daha önce paylaşmış olduğu tweete bağlantı verdi.

Android’in kurucularından bir tanesi olan Rubin’in yeni telefonunda Android kullanması sürpriz sayılmaz. Üstelik üçüncü taraf geliştirici desteğinin olduğu bir akıllı telefon işletim sistemi arayanlar için bugünlerde pek fazla seçenek bulunmuyor. Ancak Essential’ın Apple ve Samsung gibi üreticilerin üst sınıf ürünleriyle rekabet edecek bir akıllı telefon çıkarma iddiası dikkate alındığında, yeni duyurulan Galaxy S8 ve Google’ın kendi Pixel telefonlarının bulunduğu yoğun bir ortamda zorlu bir mücadeleye girişeceği açık şekilde görülüyor.

İLGİLİ HABERLER