Teknoloji

Essential 360 derece kamerasıyla modüler aksesuar ekosisteminin temelini atıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

essential 360 derece kameraAndroid’in kurucularından Andy Rubin, bir süredir üzerinde çalıştığı Essential Phone isimli telefonunu gözler önüne çıkardı. Android işletim sistemli akıllı telefonun dikkat çeken yönlerinden birisi de, aksesuarlar için tasarlanmış modüler bir sisteme sahip olması. Essential 360 derece kamera ile bu sistemin temelini atıyor. Essential Phone’un üst arka kısmına monte edilebilen kamera, tartıda 35 gram çekiyor. İki adet 12 megapiksel çözünürlüklü balık gözü sensör barındıran kamera, 30fps’de 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor.

 

Kameranın üzerinde sesleri yakalayabilmesi için dört adet mikrofon bulunuyor. İki aksesuar güç iğnesi ise kameranın telefona takılıyken ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlıyor. Şirket kalabalık Android telefon pazarında 360 derece kamerasıyla gerçek anlamda fark yaratabileceğine inanıyor.

Essential’ın optik ve görüntülemeden sorumlu yöneticisi Xiaoyu Miao, 360 derecenin her şeyi değiştirebileceğine inanıyor. Sektörün 360 derece kameralarla ciddi bir problemi olduğunu söyleyen Miao, mevcut kaliteli seçeneklerin tasarım bakımından hantal ve pahalı olduğuna dikkat çekti. Essential yöneticisi, çekilen fotoğrafların sosyal medyaya yüklenme sürecinin de zahmetli olduğunu belirtti.

Essential 360 derece kamera telefonla birlikte ekstra 50 dolar ödeyerek satın alınabilecek

Miao, boyut bakımdan küçültülmüş Essential 360 derece kamera ile bahsettiği sorunları çözmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Essential’ın kamerasını Essential Phone ile birlikte almak için telefona ödenecek 699 doların üzerine 50 dolar daha eklemek gerekiyor. Kamerayı telefondan bağımsız satın almak isteyenlerin ise cebinden 199 dolar çıkacak.

İLGİLİ HABERLER