Teknoloji

ESPN ve Discovery’den 3 Boyutlu TV Kanalları

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

3d-tvESPN ve Discovery gibi iki büyük çaptaki yayıncı, evlere ilk kez 3 boyutlu yayını getireceklerini açıkladılar. Tüketici elektroniği pazarındaki bir sonraki büyük dalga olabilecek bu gelişmeyle ESPN, 11 Haziran’daki 2010 Dünya Kupası maçına yetişecek şekilde bir 3 boyutlu kanalı devreye sokacağını duyururken; 24 saat yayın akışı olmayacak bu hizmetin ilk yılında toplamda 85 canlı spor yayınını evlere taşıyacağını ekledi.

Discovery, TLC ve diğer kablolu kanalların sahibi Discover Communications ise tam zamanlı 3 boyutlu ağını devreye almak için Imax ve Sony ile işbirliğine gideceğini açıkladı. Yeni kanalların 2011’de yayın akışına başlaması bekleniyor.

3 boyutlu yayının evlerde başarıya ulaşacağına dair herhangi bir tecrübe olmasa da, izleyiciler için bu en azından yeni TV setleri satın alma ve/veya 3 boyutlu gözlükler takma anlamına gelecek. Sony ve Panasonic gibi belli başlı üreticiler ise bu yıl içinde 3. boyut görüntü yeteneklerine sahip TVleri pazarlamayı planlıyorlar.İlgili: siliconvalley.com

İLGİLİ HABERLER