Teknoloji

ESPN drone yarışlarını yayınlamaya başlıyor

espn droneTelevizyonda yayınlanan spor etkinliklerindeki çeşitlilik son yıllarda önemli ölçüde arttı. İlk olarak poker müsabakalarının yayınlanmasıyla başlayan bu değişim, son yıllarda video oyunlarının kazandığı popülarite ve kanalların eSpor konusuna yatırım yapmasıyla hız kazandı. Bu değişimdeki yeni halka ise profesyonel drone yarışları olacak gibi gözüküyor. ESPN Drone Racing League adıyla gerçekleştirilen yarışları yayınlamak için yeni bir anlaşma yaptı.

ESPN, geçtiğimiz ayın başlarında düzenlenen bir drone yarışını yayınlayarak bu konuda tabir-i caizse havayı kokladı. Drone Racing League (DRL) ile uzun süreli bir anlaşma imzalanmış olması, ESPN’in yarışların gördüğü ilgiden tatmin olduğunu gösteriyor. 23 Ekim itibarıyla başlayacak yarışlar, hem ESPN hem de ESPN 2 kanallarından yayınlanacak.

ESPN 10 saatlik bölümlerin 5 farklı yarışın yayını için kullanılacağını belirtti. Bu yarışların finali ise 20 Kasımda gerçekleştirilecek DRL Dünya Şampiyonası’nda yapılacak. Turnuvanın 2016 sezonunda 8 ülkeden 25 drone pilotunun yarışacağı ve tüm pilotların bir sonraki sezon için profesyonel bir sözleşme elde etmeyi hedeflediği belirtildi.

ESPN Drone Racing League’in tek yayıncısı değil

Drone yarışları sadece ABD’ye özgü bir aktivite olmayacak. DRL, yarışların Birleşik Krallık’ta yayınlanması için de Sky ile anlaşmaya vardı. Bu anlaşma çerçevesinde 2017 sezonunda Londra’da da bir yarış gerçekleştirilecek. Almanya, Avusturya ve İsviçre’de yaşayanlar ise 7Sports kanalından yarışları izleyebilecek. Almanya da önümüzdeki sezon bir drone yarışına ev sahipliği yapacak.

İLGİLİ HABERLER