Eğlence

Eski videolarınızdan yeni Vine paylaşımları oluşturabilirsiniz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vine-210814

Twitter’ın sahibi olduğu Vine, yayınlandığı tarih olan Ocak 2013’ten bu yana anı yakalama konusundaki en önemli araçlardan biri durumunda. Bu süreçte kullanıcılar platformdan daha yaratıcı biçimde faydalanma konusunda ciddi bir ilerleme kaydederken, kullanıcılarının hızını yakalayamayan Vine belli noktalarda geride kalmıştı. Bu durumu ortadan kaldırmak isteyen Twitter, Vine’ın iOS uygulamasına hem profesyonel hem de sıradan kullanıcılarının hoşuna gidecek yeni kamera özellikleri ekledi. Söz konusu özelliklerin iOS ile eş zamanlı olarak Android uygulamasına da gelmesi bekleniyordu. Ancak son anda alınan bir kararla Android uygulaması için hazırlanan güncellemenin yayınlanması ileri bir tarihe ertelelendi. Bu değişikliklerin Windows Phone uygulamasına ne zaman uygulanacağı konusunda ise bir açıklama yapılmadı.

Güncellemeyle birlikte Vine kullanıcılarının daha önce kaydettikleri videolarla Vine paylaşımları oluşturması mümkün hâle geldi. Söz konusu paylaşımlar maksimum 6 saniye uzunluğunda olabiliyor. Birden fazla kısa videosu olan kullanıcılar bu videoları aynı anda Vine’a aktarabiliyor. Yeni düzenleme özellikleri sayesinde kullanıcılar klipleri kopyalayabiliyor, sessiz Vine videoları oluşturmak adına seslerini kısabiliyor ve çekilen son kareyi hızlı biçimde silebiliyor. Kameraya opsiyonel olarak kullanılabilen bir ızgara görünümü, ön ve arka kamerada kullanılabilen odak kilidi, karanlıkta yapılan çekimler için “el feneri” özelliği ve bir önceki videonun son karesini mevcut video ekranına ekleyen “hayalet modu” Vine uygulamasının diğer yeni özellikleri arasında yer alıyor. Söz konusu araçların Vine’daki üretim değerlerini artırması ve daha sofistike paylaşımların önünü açması bekleniyor.

Twitter Vine’ın aktif kullanıcı sayısı konusunda sessiz kalmayı sürdürüyor. Şirket bu rakamı açıklamak yerine Vine videolarının web’de ve diğer platformlarda 100 milyon kişi tarafından izlendiği bilgisini vermekle yetiniyor. Eski videolardan paylaşım oluşturulabilmesi sayesinde Vine, Instagram’a karşı zayıf kaldığı alanlardan birini daha kapatmış oldu.

İLGİLİ HABERLER