Teknoloji

Eski Palm CEO’su Jon Rubinstein HP’ye satış kararından pişman

HP’den ayrılan eski Palm CEO’su Jon Rubinstein görüşlerini daha rahat bir biçimde getirmekten çekinmiyor. webOS işletim sisteminin neden başarısız olduğuna dair düşüncelerini daha önceden paylaşan Rubinstein, Fierce Wireless’e verdiği bir röpörtajda Palm’ı HP’ye satma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Rubinstein aynı sürece yeniden dönme şansı olsa Palm’ı HP’ye satmayacağını dile getirdi.

jon-rubenstein-120613

HP’nin Palm’a kendisini gösterme fırsatı tanımadığını söyleyen Rubinstein, Palm’ın HP’ye satılarak ziyan olduğunu sözlerine ekledi. Palm’ın neden istenilen başarıya ulaşamadığı sorusunun cevaplarını da arayan CEO, o dönemde kendilerini Sprint ile anlaşmaya iten nedenler hakkında da bilgi verdi. Hem Verizon hem de Vodafone ile anlaşmaların son anda bozulduğunu dile getiren Rubinstein, ellerinde bir yerden sonra tek seçenek olarak Sprint’in kaldığını ifade etti.

webOS’un öncülük ettiği pek çok teknolojinin diğer platformlarda hayat bulduğunu söyleyen Rubinstein, çoklu görev ve bildirim desteği gibi popüler mobil işletim sistemi özelliklerini bu öncülüğe örnek olarak gösterdi. Halihazırda Amazon ve Qualcomm’un yönetim kurullarında görev yapan eski Palm CEO’su bu durumun bir tesadüf olmadığını ifade etti. Mobil ile sabit teknolojilerin entegrasyonuna gönülden inandığını söyleyen Rubinstein, işin içine giyilebilir aksesuarların da dahil olacağını ve bir gün her şeyin bulutta toplanacağına inandığını sözlerine ekledi.

İlgili >> Fierece Wireless

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER