Teknoloji

Eski Nokia yöneticisi Lee Williams CEO Elop ve Windows Phone’u yerden yere vurdu

 

Nokia’nın geçirdiği kötü günlerle ilgili olarak fikirlerine danışılan eski Nokia yöneticisi Lee Williams, şirketin şu anki CEO’su Stephen Elop’u ve Elop’un şirketin yeniden eski günlerine dönmesi açısından tüm ümitlerini bağladığı Windows Phone serisini yerden yere vurdu. Elop’un Windows Phone’a sımsıkı sarılmasını eleştiren Williams, Symbian’ı tamamen bırakıp yerine Windows Phone’u getirmeyi de uzun vadeli vizyon eksikliği olarak nitelendirdi.

CNET’e verdiği röpörtajda sözünü pek sakınmışa benzemeyen Wiiliams’a göre Elop geniş bir vizyona sahip değil. Elop’u bir CEO’dan çok CFO gibi davranmakla suçlayana Wallace’a göre, Elop inovasyona odaklanmak yerine küçük para hesaplarına gömülmüş durumda. Wallace, şirketin Symbian işletim sistemini terketmesini ve Windows Phone’a bu kadar hızlı geçmesini de yanlış bulduğunu ifade etti. Lumia serisinin yeterince fark yaratmadığını düşünen Wallace, cihazın pil ömrünün Nokia standartlarının altında olduğunu ve Nokia’nın sahip olduğu yüksek görüntüleme teknolojisinin hakkını vermediğini dile getirdi. Android’in de bir seçenek olmadığını kabul eden Wallace, Symbian işletim sistemli Nokia 808 Pureview örneğinden hareket ederek Windows Phone’un yetersizliğine vurgu yaptı ve Windows Phone işletim sisteminde PureView teknolojisinin kullanılamamasını eleştirdi.

Şirketin Finli çalışanlarının yerini Amerikan ve İngilizlerin almasını da eleştiren Wallace, Nokia’nın bir Fin şirketi olduğununun altını çizdi ve ”Nokia Finlandiya’dır, Finlandiya Nokia’dır” dedi. Wallace’a göre üst kademelerde yapılan değişiklikler, Fin şirketin özünü etkilemiş durumda.

İlgili – CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER