Teknoloji

Eski Apple yöneticisi 2 milyon dolarlık komployu itiraf etti

iPhone projesinde çalışmış olan eski bir Apple çalışan Asyalı donanım tedarikçilerinden rüşvet aldığını ve gizli bilgileri dışarı sızdırarak şirketini 2 milyon doların üzerinde zarara uğrattığını itiraf etti. Paul Devine adlı şahsın para karşılığı gizli bilgileri satmak için yapmış olduğu pazarlıkların e-posta mesajları ortaya çıkmış ve olayın ardından bu şahıs geçtiğimiz ağustos ayında tutuklanmıştı.

Devine 2005 ve 2010 yılları arasında Apple’ın iPhone projesinde küresel tedarik yöneticisi olarak çalışmış. Görevi sırasında gizli bilgileri işbirlikçisi Andrew Ang’e geçen Devine daha sonra bu bilgileri çeşitli tedarikçi şirketlere satmıştı. Satılan bu veriler tedarikçilerin Apple ile daha iyi şartlarda pazarlık etmesine ve bunun sonucunda Apple’dan daha fazla para koparmalarına neden olmuştu.

Elektronik sahtekârlık, komplo ve para aklama gibi suçlamalarla karşı karşıya olan Devine 2.28 milyon dolar değerinde para ve gayrımenkulü teslim etmeye razı oldu. Apple dava hakkında herhangi bir yorum yapmaktan kaçınıyor.

İlgili – BBC

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER