Teknoloji

Eski Apple çalışanına göre şirketin internet ile ilgili tüm işleri bir karmaşa içinde

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın ürün ve arayüz tasarımı, pazarlama ve bazı diğer alanlarda maharetleri herkes tarafından bilinse de, konu internet servislerine geldiği zaman şirket adına aynı başarıdan bahsetmek pek de olası değil. Eski Apple mühendislerinden Patrick B. Gibson, blogunda yazdığı bir yazıda şirketin tüm internet servislerinde bir karmaşanın hakim olduğunu belirtti.

Apple’ın çevrim içi mağazasını güncellemek için halen ilk önce mağazayı çevrim dışı hale getirdiğine dikkat çeken Gibson, Notlar’ı eş zamanlamak için bir e-posta adresi gerektiğine ve iTunes ile App Store’un da neredeyse 20 yıl önce yazılmış çerçeveleri kullandığını dile getirdi. MobileMe ve Ping’i bir felaket olarak niteleyen Gibson, Mac için iMessage uygulamasının da alternatif bir boyutta olduğunu belirtti.

Gibson, Safari’yi Apple’ın internet ile ilgili işlerdeki tek başarısı olarak tanımladı. Gibson’a göre bu durumun değerlendirmeye değer olmasının sebebi Apple’ın eksiklerini kapatmada Google’a göre yavaş kalması. Google’ın ürün tasarımında daha iyi hale geldiğini ifade eden Gibson, Apple’ın eksik olduğu web servislerini geliştirmede aynı hızı yakalayamadığına dikkat çekti. Gibson, Apple yazılımlarının verdiği hissiyatı halen Android’den alamadığını ancak Google’ın hızlı bir gelişim süreci içinde olduğunu vurguladı. Android’i halen ”çirkin” olarak tanımlayan Gibson, işletim sisteminin geçmiş yıllara göre ”daha az çirkin” hale geldiğini söyledi ve de Apple’ın bu durumdan ötürü endişelenmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Gibson, Apple’ın Twitter’ı satın alarak bu alanda daha aktif hale geçmesini de tavsiye etti.

İlgili >> Tumblr (Patrick B. Gibson)

İLGİLİ HABERLER