Teknoloji

Eski Acer CEO’su Gianfranco Lanci danışman sıfatıyla Lenovo’da

Lenovo, Acer’ın eski CEO’su Gianfranco Lanci’yi danışman sıfatıyla işe aldı. Lanci, şirketin tüketici markasını inşa etmek için çalışacak. Lanci, geçtiğimiz mart ayında cihaz stratejisi yüzünden yönetim kuruluyla yaşadığı anlaşmazlıklardan dolayı Acer’dan ayrılmıştı.

Eski Acer CEO’sunun yeni şirketinde Lenovo’nun geçtiğimiz haziran ayında satın aldığı Avrupalı bilişim firması Medion’a odaklanması bekleniyor. Lenovo CEO’su Yuanqing Yang Lanci’nin yeni göreviyle ilgili olarak “Gianfranco bize danışmanlık yaparak, yılların deneyimini ve anlayışını Lenovo’ya getiriyor. Bu, büyümekte olan küresel tüketici işimizin güçlenmesine yardımcı olacak.” şeklinde açıklama yaptı. Lanci, Acer’daki geçmişinden elde ettiği deneyim sayesinde Lenovo’nun son tüketici tarafında da tercih edilen ve satışlarını arttıran bir şirket hâline gelmesine yardımda bulunabilir. Şu anda dünyanın üçüncü büyük PC üreticisi olarak nitelendirilen Lenovo yüzde 12.2’lik küresel pazar payına sahip.

Daha önce çıkan dedikodular Samsung’un da Avrupa dizüstü bilgisayar piyasasına hakim görüşleri nedeniyle Lanci’ye göz diktiği şeklindeydi. Ancak Güney Koreli şirket için artık çok geç.

İlgili – Lenovo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER