Teknoloji

ESET Smart Security 6 ve NOD 32 Antivirus 6’yı kullanıma sundu

Antivirüs pazarının önemli oyuncularından ESET uzun soluklu ürünleri NOD 32 Antivirus ve Smart Security’nin altıncı sürümlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde konuşan ESET Türkiye CEO’su Alain Soria 2011’de 12,5 milyar dolara ulaşan siber suç dünyasının para hacminin 2012 yılında 20 milyara ulaştığının tahmin edildiğine dikkat çekti ve siber suçlara karşı korunmanın önemini vurguladı. ESET’in Türkiye performansı hakkında da bilgi veren CEO, her üç kişiden birinin bilgisayarına ESET yazılımları yüklediğini belirtti. Soria Türkiye’nin geniş e-ticaret hacmi ve yoğun sosyal medya kullanımıyla küresel siber hırsızların radarına girdiğini ve bu hırsızların artık Türkçe içerik üretmeye başladığını ifade etti.

eset-logo-140612

Soria’nın ardından söz alan ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu ise NOD 32 Antivirus ve Smart Security’nin altıncı sürümlerinin öne çıkan özellikleri hakkında bilgi verdi. Her iki üründe de bulunan ortak özellikler arasında ön plana çıkan Sosyal Medya Tarayıcısı oldu. Sosyal Medya Tarayıcısı sayesinde kullanıcılar Facebook duvarlarında, haber kaynaklarında ve özel mesajlarında yer alabilecek zararlı ve bulaşıcı içerikten korunabilecekler. Tarayıcı kullanıcıları arkadaşlarının duvarlarında yer alan zararlı içerikten de koruyacak. Günümüzde sosyal medyada dolaşan bilginin yoğunluğu ve geçirilen zamanın fazlalığı göz önüne alınınca pek çok kullanıcının böyle bir korumaya ihtiyaç duyduğu rahatlıkla söylenebilir.

Sadece Smart Security 6’da yer alan Hırsızlık Önleme özelliğiyse ESET’in koruma yeteneğinin fiziksel boyutlara geçtiğini gösteriyor. Bu özellikten faydalanmak için Smart Security 6 sahiplerinin my.eset.com adresine gidip kayıt işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bu kayıt işlemini gerçekleştiren kullanıcılar olası bir hırsızlık durumunda yine aynı adrese gidip bilgisayarlarının kayıp olduğunu bildirdikten sonra otomatik izleme süreci başlıyor. Bilgisayar çevrim içi hale geldiğinde yer tespiti sağlanırken; dahili kamera üzerinden hırsızları izleme imkanı, kayıp dizüstü bilgisayarın ekranından anlık görüntü toplama gibi özellikler de kullanıcıların içini rahatlatacak cinsten.

Toplantıda söz alan ESET’in kıdemli araştırmacılarından Richard Zwienenberg gelişen teknoloji ve alınan önlemlerin virüs yazımını daha zor hale getirdiğini ancak bunun siber suçluları yıldırmadığını ifade etti. Zwienenberg önümüzdeki dönemde zeki ve nitelikli suçluların sayısında artış yaşanacağını sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER