Manşetler

Erken Pixel 4 XL ön inceleme videolarında göze çarpan detaylar – Video

google pixel 4 xl

Pixel 4 sızıntıları giderek daha da sıklaşmaya başladı. Hatta geçen yıl Pixel 3 ve 3 XL tanıtılmadan önce karşılaştığımız sıklığı bile geçtiğini hissettiğimizi söylemeliyiz. Son sızıntı ise Google’ın yeni telefonuna kapsamlı bir bakış atmamızı sağlıyor. Pixel 4 XL için hazırlanmış çok detaylı iki video ortaya çıktı.

İlk video AnhEm TV adlı YouTube kanalına ait. Kanalın yayınladığı altı buçuk dakika uzunluğundaki videoda beyaz renkli model görünüyor. Mat arka panel ve mat siyah kenarlar dikkat çekiyor. Kenar dokusu siyah renkli Pixel 2’de gördüğümüz metal kaplamayı hatırlatıyor. Eski Pixel 2 XL modelinde gördüğümüz panda tarzındaki tasarıma da güzel bir gönderme yapılıyor.

Öte yandan AnhEm TV’nin videosunda Smooth Display, yani Akıcı Ekran olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir özellik için de menü ayarı dikkat çekiyor. Pixel 4 XL’in yazılımı, telefonun yüksek yenileme hızlı ekranının, gösterilen içeriğe bağlı olarak 60 Hz ile 90 Hz arasında dinamik biçimde geçiş yapabileceğini ortaya koyuyor. Google, pil ömrünün akışkan kaydırmadan dolayı olumsuz etkilenebileceğini söylüyor. Kullanıcıların Smooth Display özelliğini kapatıp her zaman 60 Hz ayarını kullanma seçeneği de bulunuyor.

google pixel 4 xl

Videoda Pixel 4’ün kamera uygulamasında yapılan bir gezinti de var. Telefonda yüklü olan yazılımda henüz kamera uygulamasının son hâlini almadığını görüyoruz. İlginçtir ki, vizör ekranın tamamını kaplıyor ve hatta donanımla birlikte kavis de yapıyor.

Pixel 4 XL’de çalışan bir donanım algılama uygulamsı, telefonun 6.23 inç, 3040 x 1440 piksel çözünürlüklü ekran, Snapdragon 855 işlemci, 6 GB RAM gibi özelliklere sahip olacağını doğruluyor. Ayrıca telefonda bir sesli notlar uygulamasının da bulunacağı anlaşılıyor. Şimdiye kadar Google, Android uygulamaları arasında sesli notlar almaya yarayan bir uygulamaya yer vermiyordu. Görünen o ki, şirket bu tutumundan yakında vazgeçecek.

google pixel 4 xl

Google Pixel 4 XL’in üç farklı renk seçeneğini görün

Rabbit TV adlı kanal tarafından paylaşılan ikinci video ise Pixel 4 XL’in üç rengini gösteriyor. Mat yüzeye sahip olan mercan renkli versiyon da bunların arasında yer alıyor. Siyah renkli model ise parlak kaplamaya sahip tek seçenek olacak gibi görünüyor.

Bu videoda Pixel 4 XL ile çekilmiş bazı fotoğraflar da gösteriliyor. Night Sight ve portre çekimlerde küçük iyileşmeler dikkat çekiyor.

Bir başka Pixel 4 sızıntısında ise, Weibo’da paylaşılan bir fotoğrafta Google’ın Face ID versiyonu için ayarlar görülüyor.

Google’ın Pixel 4’ü ekim ayında tanıtmasını bekliyoruz. Telefonun yakın zamanda ortaya çıkan bir görseli, tanıtım etkinliğinin 15 Ekim’de gerçekleşeceğini işaret ediyordu. O zamana kadar henüz bir ayı aşkın zaman var. Bu nedenle daha çok Pixel 4 sızıntısı ve detayıyla karşılaşırız gibi görünüyor.

Videoların herhangi bir tanesinde Google’ın daha önce geleceğini doğruladığı Project Soli adlı hareketlerin gösterimine rastlanmıyor. Belki de bu özellik henüz cihazlarda yüklü olan yazılımlarda yer almıyordur.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER