Teknoloji

Ericsson’dan HSPA+ şebekesinde 168 Mbps’lik veri iletim hızına ulaştı

Teknoloji dünyasının ilgisi yavaş yavaş dördüncü nesil teknolojilere kayıyor. Ancak 3.5G olarak nitelendirebileceğimiz teknolojilerin geliştirilmesi için çalışmalar da sürdürülüyor. Kablosuz haberleşme altyapı sistemlerinde önde gelen şirketler arasında yer alan Ericsson 2009 yılında HSPA+ standardında 56 Mbps’lik hıza ulaşarak heyecan yaratmıştı. HSPA+ standardının ne kadar daha ilgi çekeceğini düşünürken, Ericsson yeni bir hız rekoruyla daha çıkageldi, üstelik bir değil üç tane rekorla…

İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleştirilen bir tanıtımda şirket çoklu taşıyıcılı HSPA teknolojisini görücüye çıkardı. Bu teknolojiyle çalışan bir mobil şebeke üzerinden 168 Mbps hızında indirme, 24 Mbps hızında gönderme işlemleri yapılabiliyor. Yine bir Ericsson ürünü olan çift taşıyıcılı HSPA şebekesi 84 Mbps hıza ulaşırken, tek taşıyıcılı HSPA ile de 42 Mbps’lik veri iletim hızına ulaşılmış durumda.

Ericsson’un HSPA+ teknolojisini getirdiği nokta oldukça etkileyici. Ericsson 42 Mbps tek taşıyıcılı ve 84 Mbps çift taşıyıcılı HSPA şebekelerini bu yılın ilerleyen zamanlarında müşterilerine sunmaya başlayacak. 3G şebekesinin kurulumunda Ericsson ile birlikte çalışan Turkcell’in 42 Mbps hıza ulaşan modemleri satmaya başladığını düşünecek olursak, bunun daha üstü hızlarda internete bağlanmamızda çok uzak olmayacak gibi görünüyor.

İlgili – Ericsson

İLGİLİ HABERLER