Teknoloji

Ericsson çalınan dizüstü bilgisayarların yerini bulacak

Teknoblog.com – Bilgisayarın açılışındaki bir dizi güvenlik testi ve şifrelenmiş bir disk sürücüsü dizüstü bilgisayarınızdaki verileri çalınma durumunda koruyabilir, ancak yine de hırsızın yerini tespit etme ve enseleme konularında pek yardımcı olmaz.

Lenovo’nun Lockdown PC Now uygulaması bilgisayarın çalınması ya da kaybolması durumunda SMS üzerinden cihaza komut göndererek devre dışı kalmasını sağlayabiliyor. Ancak bu uygulama da GPS’ten yoksun, bu yüzden cihazın yerini tespit edemiyor. Ericsson ise yeni bir uygulama geliştiriyor, bu sayede artık bilgisayarın nerede olduğunu bulmak da mümkün olacak.

Ericsson’un HSPA özellikli Mobil Genişbant Modülleri Intel’in Anti-Theft teknolojisine sahip olacak. Lenovo’nunki gibi SMS üzerinden cihazı devre dışı bırakma desteği de barındıran Ericsson’un modülleri GPS’e de sahip olacak, bu da demek oluyor ki cihazın anlık konumunu belirlemek de mümkün olacak. Ericsson’un bu yeniliğini 2009’un ikinci yarısından itibaren birtakım cihazlarda görmeye başlayabiliriz.

Güncelleme:
KURUMSALHABERLER , 30.12.2008
Ericsson mobil genişbant modülleri ile Intel® Anti-Theft PC koruma teknolojisi birlikteliği, mobil genişbant kullanıcıları için güçlü bir güvenlik çözümü sunuyor. Bu teknoloji sayesinde bilgisayardaki değerli bilgilere başka kişilerin ulaşması da engelleniyor.

Ericsson ve Intel arasındaki bu işbirliği ile yaratılan çözümde, hırsızlık yönetimi servisi SMS ile dizüstü bilgisayarın içindeki mobil genişbant modülüne bir mesaj gönderiyor. Mesaj güvenli bir şekilde Intel?in Intel’s Anti-Theft özelliğine ulaşarak bilgisayarı tamamen kilitlemek ya da kullanılmaz hale getirmek gibi uygun bir işlemi gerçekleştiriyor. Bilgisayar sonrasında sahibine ulaşması durumunda veriyi tekrar kullanılabilir hale getiren ikinci bir mesaj da gönderilebiliyor.

Mats Norin, Ericsson Mobil Genişbant Modüllerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı: ?Tüketicilere ve kurumlara, dizüstü bilgisayarları için güvenli mobil genişbant deneyimi sunmak üzere Intel ile ortak bir vizyonu paylaşıyoruz. Mobil genişbanta sahip olma oranını yükseltecek uçtan uca bir çözüm yaratmak üzere endüstri liderleriyle çalışmaya devam edeceğiz.? şeklinde konuştu.

George Thangadurai, Intel Strateji & Platform Planlama Grup Direktörü ve Anti-Theft Program Genel Müdürü ise konu ile ilgili olarak; ?İş dünyasına hareket halindeyken güvenlik sunacak yeni bir döneme giriyoruz. Ericsson ile birlikte bu güvenlik teknolojisini mobil genişbant kullanıcılarına daha geniş özelliklerle sunmaktan mutluyuz.” dedi.

Bir kayıp ya da çalıntı hali belirlendiğinde Intel Anti-Theft PC koruma teknolojisi, bilgisayarı kilitleyip kullanılmaz hale getiriyor ve üçüncü parti şifreleme ürünleri kullanıldığında mevcut kodları silerek bilgiye ulaşılmasını engelliyor.

Hırsızlık yönetim servisi aynı zamanda Ericsson mobil genişbant modülünün merkezi bir servera lokasyon verisini gönderebilen entegre GPS teknolojisini kullanabiliyor. Bu özellik, bilgisayarın önceden tanımlanan bir alanın dışına çıkması halinde hırsızlık durumunu tanımlayabiliyor.

Ericsson Mobil Genişbant Modülleri verimli pil ömrü sağlamak için Intel® Centrino® 2 teknolojisi ile optimize edildi. Çözüm, ticari veri koruma ürünlerinde 2009?un ikinci yarısından itibaren hayata geçecek.

Ericsson Mobil Genişbant modülleri dünyanın en yaygın mobil genişbant teknolojisi HSPA?i destekliyor ve kullanıcılara hareket halindeyken kolay kullanımlı ve etkin maliyetli genişbant erişimi sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER